Студентська молодь обговорила гуманітарно-філософські аспекти майбутнього української нації

9 квітня 2018 року

          5 квітня з ініціативи декана гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України професора Василя Шинкарука в рамках Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе» відбувся науково-теоретичний семінар «Україна: учора, сьогодні, завтра». У заході взяли участь аспіранти та  студенти НУБіП України, НПУ ім. М.П. Драгоманова та НМУ ім. А.А. Богомольця. Найбільшу активність проявили студенти гуманітарно-педагогічного факультету, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, факультету інформаційних технологій, агробіологічного факультету та ін.

       Центральною темою семінару стало питання національної ідентичності українців. Зі вступним словом до учасників звернулась головна організаторка зустрічі професор кафедри філософії Світлана Сторожук, після чого виступив студент Національного педагогічного університету Еріх Швед з доповіддю на дискусійну тему «Проти філософії в Україні», чим запросив наступних доповідачів до обговорення.

     Продовжили загальне обговорення студенти нашого університету Ступаченко Назарій з доповіддю «Українська мова як засіб формування національної ідентичності», Роман Венгер з темою «Чи є в Україні нація?», Ірина Зібцева з виступом на тему «Політичні помилки: чому українські політики не вчаться на досвіді своїх попередників», Дар’я Кармазіновська, яка розповіла про дух українських легенд та міфів. Була зачеплена навіть тема легенд про мольфарів та козаків-характерників.

 

     Не оминули увагою загальнофілософські теми, такі як лідерство, проблеми штучного інтелекту та інтернету, філософії та медицини тощо. Студентські доповіді дуже часто переходили в запеклі та цікаві дискусії, припинення яких вимагало вольового рішення модераторів – нажаль час заходу був обмежений.

 

 

     За результатом семінару буде видано електронну збірку тез. Дякуємо студентам та викладачам, які доклали максимум зусиль для створення теплої наукової атмосфери на заході!

Андрій Самарський,
доцент кафедри філософії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook