ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО ДОКУМЕНТООБІГУ

22 березня 2018 року

 Стрімкий розвиток новітніх інформаційних технологій, інтенсифікація інформаційних відносин створили умови, за яких професійна діяльність будь-якого спрямування неможлива без сучасних засобів зв’язку та комп’ютерних систем та мереж. Не може знаходитись осторонь від процесів всезагальної інформатизації й сучасний економіст. А тому в навчальному процесі підготовки фахівців з обліку та оподаткування передбачено вивчення дисциплін, серед яких є і «Електронний документообіг».

В рамках ціленаправленого розвитку партнерства кафедри обліку та оподаткування із бізнес-структурами 20 березня 2018 р. відбулася лекція-презентація на тему: «Задачі, які вирішує програмний продукт «BAS документообіг КОРП». Доповідачем – Олександром Васильовичем Шмигля – керівником відділу нетипових впроваджень ТОВ "ПРОКОМ" – було представлено функціональні можливості комплексної системи електронного документообігу "BAS Документообіг КОРП".

У цікавій інтерактивній формі з використанням технологій ситуативного моделювання продемонстровано особливості та специфіку автоматизації формування, узгодження і затвердження документів, взаємодії співробітників, здійснення контролю та аналізу виконавчої дисципліни відповідно до потреб сучасного управління бізнесом.

     


Професорсько-викладацький склад кафедр економічного факультету, студенти 2 - 5 курсів зазначеного факультету, ознайомилися з основними принципами створення електронних документів, існуючими видами зв’язку між ними, із функцією штрих-кодування, що можуть застосовуватися в роботі з програмним забезпеченням.

Особливий інтерес викликала інформація щодо створення історії циклу погодження електронного документу, організації контролю та перевірки за його виконанням, яка доведена до слухачів на основі реальних практичних ситуацій, що виникають в повсякденній діяльності сучасних бізнес-структур різних типів. Це сприяло виникненню чимало практичних запитань щодо захисту, загроз для системи електронного документообігу, забезпечення збереженості документів, безпечного доступу, можливих втрат від реалізованих загроз.


Від професорського-викладацького складу та студентів висловлюємо вдячність керівнику ЦСН «ПРОКОМ» Ірині Столярчук, декану економічного факультету Анатолію Діброві, завідувачу кафедри обліку та оподаткування Євгенії Калюзі за організацію та проведення заходу, що сприятиме підвищенню рівня застосування комп’ютерних технологій в навчальному процесі, а відповідно і якості підготовки фахівців.

  Венгерук Н.П., доцент кафедри обліку та оподаткування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook