Випускник університету Юрій Мельник: «Хочете стати успішними? Будьте чесними, майте внутрішню мотивацію і прагнення до саморозвитку»

13 березня 2018 року

     Ректорський проект «Школа лідерства НУБіП України» набирає обертів.
     Сьогодні званим і очікуваним гостем студентів був відомий політик і аграрій – випускник нашого вишу, академік НААН, Герой України Юрій Мельник, якого представив ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

     Почавши з простого виробничника-аграрія, згодом він додав у послужний список – посади віце-прем'єр-міністра України з аграрних питань у 2005-2006 роках, міністра аграрної політики (2006-2010 рр.). Нині наш гість – перший заступник голови правління компанії «Миронівський хлібопродукт». Чи ж це не зразок справжнього лідера? Тож розповісти, як формуються лідерські якості, йому було про що.

 

     Юрій Мельник говорив про історію, менеджмент, кадрову політику знаного на ринках України і світу «Миронівського хлібопродукту», що у багатьох регіонах України займається виробництвом м’яса птиці, вирощуванням і переробкою різних сільськогосподарських культур з прицілом на експорт (хоча внутрішній ринок по дохідності йому не поступається). «МХП» – це успішна модель соціально-відповідального бізнесу на селі.

     За словами спікера, успіх компанії у тому, що вдалось побудувати ефективну модель господарювання. І конкуренції в цьому процесі боятися не слід: чим більше успішних людей і підприємств в країні, тим краще буде Україні.

     Знаходити таких людей серед нинішньої студентської молоді покликаний конкурс стартапів, оголошений «Миронівським хлібопродуктом». На сьогодні він знаходиться на завершальному етапі: з 33 інноваційних проектів, половина з яких може «вистрелити» і стати ефективними для країни і галузі. Цей конкурс буде розвиватися і далі, тож Юрій Мельник запросив наших студентів до участі у ньому. А серед молодих і амбітних людей, присутніх у залі, можуть бути переможці цього конкурсу. До речі, сьогодні в компанії вельми успішно працюють чимало випускників нашого університету (причому не завжди за профілем, вказаним у дипломі). Вони готові поділитися з нинішнім студентством секретами свого успіху. А критеріями, що слугують успіху молодої людини на професійній ниві, на думку Юрія Мельника, є чесність, прагнення до внутрішньої мотивації і саморозвитку.

     На згадку про цей перший, але не останній візит до Alma mater Станіслав Ніколаєнку вручив Юрію Мельнику університетську майку лідера. І висловив сподівання, що слухачі «Школи лідера НУБіП України» зможуть побувати у центральному офісі і виробничих підрозділах «МХП», познайомитися з роботою компанії на місці.

     Учасники проекту представили свої команди, озвучивши назву, девіз і символіку кожної з чотирьох заявлених у ньому груп.

     Тему «Лідерство за методом персонального SWOT-аналізу» розглянула доцент кафедри філософії Тетяна Данилова.

     Вона зосередила увагу на світоглядних вимірах лідерства в реаліях ХХІ століття. Яким має бути лідер у наш час? Лідер – це завжди людина, авторитетний член організації, соціальної групи, суспільства в цілому, особистісний вплив якого дозволяє йому грати суттєву роль в соціальних, економічних, політичних, культурно-духовних процесах. Саме світогляд лідера відіграє важливу роль у визначенні результатів його життя та діяльності.

 

     Але які базові цінності, притаманні лідерам будь-якої культури? Насамперед, це самостійність, стимуляція, гедонізм, досягнення, влада, безпека, комфортність, традиції, доброта та універсалізм. Кожен лідер має визначити, що є найважливішим для нього самого і лише тоді зможе спрямувати свою діяльність у потрібне русло.

     І не забувайте, що лідерство – це мистецтво, яке дозволяє примусити людину робити те, що вам хочеться, тому що вона сама хоче це зробити.

Анастасія Стародуб,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook