Хмельниччина: зацікавлюємо випускників шкіл якісною освітою, досягненнями науки та перспективами працевлаштування

23 лютого 2018 року

     В місті Славута Хмельницької області 22 лютого 2018 року пройшла ІІ зимової наукова школа для обдарованої учнівської молоді міста. В заходах прийняли участь представники восьми закладів вищої освіти з Хмельницької, Житомирської, Рівненської областей та м. Києва.

     За домовленістю ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка та мера міста Славута Василя Сидора в роботі наукової школи взяли участь представники нашого університету. Делегацію очолив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який обговорив з начальником управління освіти Ельмірою Перепелицею загальні питання співпраці та координації професійно-орієнтовіаної роботи з випускниками району. Його виступ на пленарному засіданні із доповіддю: «Конкурентоспроможність України в індикаторах вимірів» із великою зацікавленністю був сприйнятий як колегами науковцями з інших університетів, так самими учасниками зимової школи.

     Після пленарного засідання та нагородження учнів-переможців олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук робота зимової школи перемістилась у чотири науково-профорієнтаційні студії, де науковці університетів проводили для учнів майстер-класи.

     В рамках роботи студії «Прогресивні біотехнології та раціональне використання природи» активну участь взяли науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів. Зокрема, доценти Руслана Уманець та Людмила Зламанюк провели майстер-клас «Товарна оцінка шкурок кролів», а доцент Тетяна Антонюкмайстер-клас «Оцінка якості молока».

     Саме такі заходи – через представлення здобутків співробітників кафедр і факультетів – є базовою і найбільш сприйнятливою та ефективною формою профорієнтаційної роботи серед майбутніх вступників до нашого університету, говорить проректор Сергій Кваша.

Віктор Шевчук,
відповідальний секретар приймальної комісії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook