Наукова бібліотека запрошує ознайомитись із новими надходженнями навчальної та наукової літератури

21 лютого 2018 року

     В науковій бібліотеці НУБіП України проходить книжкова виставка нових надходжень літератури, де представлено 180 видань, серед них – 50 монографій, 80 навчальних посібників та 30 періодичних видань.

 

    Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку,

яка триватиме до 2 березня 2018 р. в інформаційно-бібліографічному відділі бібліотеки

(навч. к. № 4, кім. 41)

 
 
      До Вашої уваги пропонуємо опис деяких книг з виставки:
 
       Хмельницький Г. О. Ветеринарна фармакологія: підручник / Г. О. Хмельницький, В. Б. Духницький; За ред. Г. О. Хмельницького. - К.: ЦП "Компринт", 2017. - 571 с. 
 
     Описано фармакодинаміку, фармакокінетику та біотрансформацію діючих речовин в організмі тварин, форми випуску, показання та протипоказання до застосування, шляхи введення в організм, мінімальні та максимальні терапевтичні дози препаратів для тварин різних видів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Дмитришак М. Я. Морфобіологічні особливості та технологія вирощування технічних культур: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / М. Я. Дмитришак, В. А. Мокрієнко, А. В. Юник; ред. М. Я. Дмитришак; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Вінниця: "Нілан-ЛТД", 2017. - 484 с. 
 
   У навчальному посібнику викладено морфобіологічні, агробіологічні, агротехнологічні основи виробництва продукції технічних культур. Висвітлено біологію і сучасні технології вирощування технічних культур поширених в Україні (цукровмісних, крохмаловмісних, олійних, ефірно-олійних, прядивних, лікарських, ароматичних, наркотичних та фіто енергетичних).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Лабораторна діагностика та вакцинопрофілактика захворювань птахів: навчальний посібник / Н. І. Бойко [та ін.]. - К.: НУБіП України, 2017. - 551 с. 
 
   У навчальному посібнику наведено рекомендації з проведення гематологічних, мікробіологічних, серологічних, біологічних досліджень з діагностики захворювань птахів та описані засоби та методи вакцинопрофілактики найбільш поширених інфекційних захворювань за промислового вирощування птахів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Дендросозологічний каталог природно-заповідного фонду Лісостепу України: наукове видання / Національний університет біоресурсів і природокористування України; Під ред. С. Ю. Поповича. - К.: "Аграр Медіа Груп", 2011. - 800 с. 
 
     У монографічному виданні вперше зібрано відомості про представленість на природно-заповідному фонді Українського Полісся раритетних природних (in situ) і культивованих (ex situ) видів  деревних рослин та дендроценозів, які мають офіційний статус всіх рангів охорони (міжнародного, загальнодержавного та регіонального). Для означеного природно-географічного регіону подано конспект видів заповідних вікових дерев та чагарників.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      Ковальчук В. І. Методика викладання у вищих навчальних закладах. Практикум: навчальний посібник / В. І. Ковальчук. - К.: Міленіум, 2017. - 428 с. 
 
      У навчальному посібнику представлено досвід навчальної та методичної роботи викладачів вищого навчального закладу. Посібник спрямований на реалізацію інтерактивних методів навчання у вищій школі на засадах активації компетентнісно-орієнтованої парадигми організації освітнього процесу у вищій школі. Вимога індивідуалізації роботи студентів урахована у визначенні видів, змісту і об’єму самостійної роботи, різного ступеня складності завдань для індивідуального та самостійного опрацювання.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Якубчак О. М. Гігієна продуктів тваринного походження : навчальний посібник для ВНЗ / О. М. Якубчак, Т. В. Таран. - К.: ПрофКнига, 2017. - 594 с. 
 
     У навчальному посібнику охарактеризовано нормативно-правову базу, що забезпечує виробництво продукції тваринного походження в ЄС, згідно вимог Codex Alimentarius та в Україні. Особливу увагу приділено науковим підходам до безпечності та якості м’яса, охарактеризовано хімічний склад і його технологічні властивості, як сировини для ковбасного виробництва, розглянуто правила гігієни під час зберігання, консервування м’яса, субпродуктів, харчового жиру, крові, кишкової, ендокринно-ферментної, шкіряно-хутрової та іншої  технічної сировини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Жук, Олексій Павлович. Геодезія : навчальний посібник / О. П. Жук, О. В. Шевченко, І. А. Опенько ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - К.: ЦП "Компринт", 2017. - 423 с. 
 
  Наведено програмний матеріал з курсу «Геодезія», що вивчає студентами факультету землевпорядкування на другому році навчання, зокрема: елементи теорії похибок вимірювань, проекція та прямокутні координати Гаусса-Крюгера, побудова геодезичних мереж при зніманнях великих територій, визначення додаткових пунктів засічками, вирівнювання системи ходів знімальної мережі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Світлана Родіонова, 
головний бібліограф наукової бібліотеки
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook