Завідувач кафедри конярства і бджільництва професор Микола Повозніков: «Маємо пропонувати прогресивні програми підготовки»

27 січня 2018 року

     Ми продовжуємо наше спілкуватися із завідувачами кафедр напередодні всеуніверситетської наради, аби дізнатися чим живуть колективи, які вони очолюють, яким був для них рік 2017-й і плани на 2018-й. Сьогоднішня наша розмова із завідувачем кафедри конярства і бджільництва Миколою Повозніковим.

  — Миколо Гавриловичу, то яким же був 2017 рік для вашого колективу? Чим запам'ятався?
     — Наш колектив, який я очолюю не так давно – всього 1,5 року, – продовжував працювати над основним завданням: підготовкою якісного фахівця. Для цього нам потрібно загітувати підготовленого абітурієнта, дати студенту практичні навички догляду за тваринами, навчити приймати правильні управлінські рішення для налагодження успішного тваринницького бізнесу. І в цьому плані кафедра конярства і бджільництва дає молоді унікальні можливості. Наразі тут функціонує дві навчально-науково-виробничі лабораторії: бджільництва і конярства. Це вимагає багато фізичних зусиль і належної матеріально-технічної бази. І без підтримки ректорату і декана нашого факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка не вдалося б зробити такого об’єму роботи.
     Ми навели лад в лабораторії бджільництва, зробили там косметичний ремонт. І почали комплексну реконструкцію лабораторії конярства: поставили огорожу, почали реконструювати стайню. Це дозволить тваринам почуватися тут більш комфортно, а студенти зможуть ознайомитися з різними конструкціями денників для утримання коней і поні.

  — Які найближчі плани і найбільш перспективні напрями розвитку?
     — По-перше, працювати над більш якісним викладанням магістерської програми «Конярство та кіннозаводство». Хотілося б обладнати критий манеж і спорудити будівлі, яких вимагають відомчі норми технологічного проектування конярських господарств.
     Продовжимо працювати і над задоволенням запитів бджолярів України у бджолиних матках гарантованої продуктивності. Тому вже поклали початок лабораторії штучного запліднення бджолиних маток. Тут хочу відзначити великий особистий внесок у цю справу професора Валерія Броварського і доцента Ігоря Головецького.

— Як завідувач чого саме очікуєте від всеуніверситетської наради? Можливо, маєте якісь пропозиції чи побажання?
     — Хотілося б консолідувати зусилля наших кафедр по створенню начальних планів підготовки фахівців, які б володіли саме тими компетенціями, яких від них чекають роботодавці. Ми як провідний університет країни маємо пропонувати прогресивні програми підготовки. І тоді наш випускник, який має гарну фундаментальну підготовку, теоретичну, практичну, володіє економічними, екологічними, інформаційними, правовими, психологічними компетенціями зможе не лише працювати найманим працівником, а й створити власну справу, стати успішним. Це і буде найкраща профорієнтація.

Розмовляла Ірина Білоус

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook