До 120 річчя Університету. Науково-практичний семінар «Добрива в системі технологій вирощування сільськогосподарських культур»

14 вересня 2017 року

 12 вересня на базі НУБіП України та ТОВ «Біотех ЛТД» (с. Городище Київської обл.) був проведений Міжнародний науково-практичний семінар «Добрива в системі технологій вирощування сільськогосподарських культур», присвячений 120 річниці Університету. Організаторами семінару були кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України, ТОВ «Біотех ЛТД», взірцеве господарство із розвиненою науково-дослідною структурою,  компанія Євраліс Семенс, яка входить до французької агропромислової групи Євраліс і є одним із лідерів на ринку насінництва. Учасниками семінару були компанія БАСФ, яка є світовим лідером у хімічній галузі, «ЄвроХім», один із найпотужніших виробників мінеральних добрив, БТУ «Жива Земля», розробники й виробники органо-мінеральних добрив і біопрепаратів, «Екоорганік», науково-виробнича компанія, розробник і виробник добрив і ЗЗР.

     Від кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва членами оргкомітету семінару були завідувач кафедри, професор А.В. Бикін, завідувач лабораторії О.В. Тарасенко, доценти І.У. Марчук, Н.М. Бикіна, Н.П. Бордюжа, О.В. Грищенко, аспіранти І.П. Бордюжа, О.Л. Козачок, Ю.А. Дземенюк.  Учасником семінару стала вся кафедральна родина - і співробітники, і студенти магістратури, які виконують дипломні роботи на кафедрі - Іващенко Андрій, Несторенко Ольга, Ніколенко Руслан, Панчук Тимур, Хельчик Андрій.

    

     Колектив кафедри продемонстрував на семінарі наукові розробки щодо управління живленням рослин і системи застосування добрив. Були представлені сучасні експрес-лабораторії для ґрунтової й рослинної діагностики.

 

         

    Компанія Євраліс Семенс представила колекцію власних гібридів кукурудзи на зерно і соняшника. Представники компанії розповіли й продемонстрували особливості широкого спектру гібридів – від ранніх до пізніх. Демопосіви дійсно вражали, і зовнішнім виглядом урожаю, і оформленням.

        

    Семінар був насичений пізнавальною інформацією для науковців і виробників, демонстраційними показами окремих технологічних прийомів вирощування кукурудзи на зерно і соняшника, роботи техніки, дії добрив. Приємно відмітити, що на таких науково-виробничих семінарах зустрічаєшся з випускниками агробіологічного факультету, бувшими дипломниками кафедри. Кожен із них - вчорашній студент, а сьогодні - фахівець-виробничник чи науковець. Приємно чути слова вдячності співробітникам кафедри за надані знання й уміння. 

          

   Організатори потурбувалися й про розражально-пізнавальну програму. Вдало проведені вікторини, розіграш призів додали зацікавленості й хорошого настрою всім присутнім.

    Приємним стало те, що головний приз – елітне насіння кукурудзи від Євраліс Семенс отримав студент магістратури агробіологічного факультету, дипломник кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України Андрій Іващенко.

Наталія Пасічник
Фото: Ігор Бордюжа, Тетяна Бикіна, Наталія Пасічник

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook