Інтерв'ю з абітурієнтами

31 липня 2017, 21:26

Випускниця Пашиста Ліна обрала спеціальність «Філологія»

Пашиста Ліна закінчила Скибинський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Черкаської області. Маю активну життєву позицію, творча особистість. Захоплюсь іноземними мовами, англійською та німецькою мовами.

- Звідки дізналася про НУБіП?

- Дізналася про НУБІП України з офіційного сайту та від знайомих, які вже навчаються в найпрестижнішому університеті в Україні.

- Чому обрали спеціальність «Філологія»? Які переваги спонукали до цього?

- Велику зацікавленість викликала інформація про спеціальність «Філологія», тому що вважають її престижною та багатогранною. Зупинила свій вибір на НУБіП України тому, що цей університет надає змогу всебічно розвиватись та стажуватись за кордоном за програмою «подвійних дипломів», яка зараз діє в університеті. Зацікавило одночасне вивчення декількох іноземних мов. Моя мрія − вивчити досконало англійську та польську мови. Вважаю, що без іноземних мов немає перспектив у майбутньому.

 - Які Ваші мрії та плани на майбутнє?

- Вступити на гуманітарно-педагогічний факультет, отримати сертифікат C1 про знання англійської мови, завдяки підготовчим курсам при факультеті, отримати диплом та працювати перекладачем або викладачем, стажуватися за кордоном.

 - Які маєте досягнення у навчанні?

- Постійно брала участь в міських олімпіадах з англійської мови, займала призові місця.

                                                                                                                                                                                                                                                                             Розмову провели:
                                                                                                  студентка групи Філ-1502
Марія Дімітрієва,

асистент кафедри романо-германських 
мов і перекладу
Олена Мишак

Випускниця столичної спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської й української мов Олександра Уманець обрала «Міжнародні відносини» в НУБіП

     Дедалі більше киян обирають для навчання НУБіП України. Так, випускниця спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської й української – киянка Олександра Уманець теж мріє стати студенткою нашого університету і хоче вивчати «Міжнародні відносини» тут. Чим обумовлений її вибір, читайте далі.

 

  – Чому обрала саме цю спеціальність і НУБіП України? 
     – На мою думку, наша держава має усі шанси стати успішною країною, завдяки перспективній молоді, яка буде її розвивати. Я впевнена, що у НУБіП України готують саме таке молоде покоління.

  – Звідки дізналася про гуманітарно-педагогічний факультет?
     – Приймаючи рішення щодо свого майбутнього, вивчила сайти багатьох вишів, серед яких мені дуже сподобався сайт про гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України. До того ж я закінчила підготовчі курси в університеті, що підсилило мої знання та підтвердило правильність мого вибору.

  – Чого очікуєш від навчання в університеті?
     – Хочу отримати гарні знання, очікую на нові знайомства та сподіваюся на океан позитивних вражень та емоцій.

  – Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Хочу стати фахівцем своєї справи і тим самим розвивати нашу країну.

  – Які маєш уподобання, крім навчання? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
     – Мені подобається займатися спортом. Мене приваблює теніс. Сподіваюся, що в університеті зможу активно займатися улюбленим хоббі.

Розмовляла 
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 
Людмила Лановюк

 

Киянин Костянтин Архипенко хоче опановувати «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в НУБіП

Випускник Гімназії НПУ імені М.П. Драгоманова Костянтин Архипенко з усією ретельністю підійшов до вибору вишу. І врешті-решт зупинився на «Міжнародних відносинах, суспільних комунікаціях та регіональних студіях» в НУБіП. Детальніше про його вибір читайте тут.

– Чому саме НУБіП України і ця спеціальність? 
     – Вважаю, що наша держава має стати гідним суб’єктом міжнародної політики, а для цього потрібні гарні професіонали. Впевнений, що таким мені допоможуть стати в університеті.

– Звідки дізнався про гуманітарно-педагогічний факультет?
     – З метою прийняття рішення щодо свого майбутнього вивчив сайти більшості вишів країни і так дізнався про гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України. Сам сайт мені дуже сподобався.

– Чого очікуєш від навчання в університеті?
     – Отримати класні знання та велику кількість друзів.

– Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Чітких планів ще не маю, але хочу стати фахівцем своєї справи та гідно представляти Україну на міжнародній арені.

– Які маєш уподобання, крім навчання? 
     – Мене приваблює футбол та волейбол. В університеті сподіваюся на можливості активно займатися улюбленими видами спорту.

Розмовляла доцент кафедри міжнародних відносин 
і суспільних наук

Людмила Лановюк

Випускники гуманітарно-педагогічного факультету рекомендують абітурієнтам обирати спеціальність «Переклад»

Випускники гуманітарно-педагогічного факультету, які свого часу обрали спеціальність «Переклад», а нині вже працюють перекладачами, викладачами, вчителями, згадують свій вступ до університету, перші кроки, досягнення і невдачі. Однак, усі вони одностайно радять абітурієнтам, які схильні до гуманітарних наук, вступати до Національного університету біоресурсів і природокористування та обирати спеціальність «Переклад».

     Овчаренко Вікторія Олександрівна. Інформацією про наш університет володіла давно, оскільки мої родичі навчались теж тут, щоправда, на зовсім інших спеціальностях. Не планувала зовсім тут навчатись, але життєві обставини так склались, і я тому дуже рада. Навчання запам’яталось цікавими парами, можливістю себе розвивати в різних сферах діяльності, участю в народному колективі – ансамблі пісні і танцю «Колос» імені С. Семеновського. Ми неодноразово перемагали на всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах. Після завершення університету продовжую професійно розвиватись, працювала в Німеччині та дистанційним перекладачем. Хочу сказати: щоб стати успішним в університеті, а потім і у професії, потрібно бути наполегливим у навчанні та всебічно розвиватись.

  

   Гопак Ірина Михайлівна. Почула про університет від знайомого, який навчався на той час тут. Взагалі не планувала обирати цю спеціальність, але так склалися життєві обставини, що обрала саме «Переклад» і саме в цьому університеті. Чудовий університет, чудові викладачі, прекрасна група, і цим все сказано. Багато можливостей розвивати себе як і в наукових видах діяльності, так і творчо. Я брала участь у науково-дослідницькій діяльності кафедри іноземної філології і перекладу та гуманітарно-педагогічного факультету, написала низку статей і тез. Неодноразово брала участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, фестивалях як учасниця Народного ансамблю пісні і танцю "Колос" ім. С. Семеновського.

     Зараз я на шляху до того, щоб стати висококваліфікованим перекладачем з німецької мови. Протягом року після завершення університету працювала в Німеччині, адже вважаю, що спілкування з носіями мови удосконалять мої мовні знання і підвищать шанси отримати гарну роботу. Я вважаю, перш за все, потрібно розуміти, що фах, який ти обрав, це твоє покликання, тобі це дійсно подобається, і ти хочеш цим займатися у подальшому. Потрібно навчатися сумлінно, дослухатися до викладачів, використовувати будь-яку можливість, яка тобі надається.

     Бойко Юлія Вікторівна. Університет обрала, спираючись на відгуки колишніх випускників (щоправда, інших факультетів). Я спочатку боялася того, як то все має бути, але потім зрозуміла, що побоювання мої були марними. Ми були поділені на групи і швидко здружилися, навіть можна сказати, що стали маленькою сім'єю. Саме от така атмосфера стала незабутньою для мене. Зараз я продовжую навчання за кордоном і сподіваюся працювати в міжнародній компанії, де я змогла б сповна використати знання здобуті в обох університетах. Потрібно не лише навчатися, а й паралельно застосовувати вже набуті знання, що більшість із нас і робили, працювавши влітку за кордоном. І головне потрібно бути завжди наполегливим та, незважаючи ні на що, йти до своєї мети!

  Загора Юлія Віталіївна. Свого часу чула багато гарних відгуків про Національний університетбіоресурсів і природокористування, тому й вирішила до нього вступати. Під час вступу неймовірно хвилювалася, як і кожний абітурієнт. Навчання в університеті було досить насиченим і яскравим. Одним з гарних спогадів є практика за кордоном, зокрема, в Німеччині. Зараз працюю в логістичній компанії за німецьким напрямом (веду переговори, укладаю домовленості з компаніями Німеччини, здійснюю контроль своєчасних поставок продукції цих компаній до вказаної місцевості). Треба мати наполегливість, силу волі, намагатися позбутися якихось страхів і комплексів. Це дасть змогу більше розкритися як особистість і досягти кращих результатів.

     Бабич Уляна Дмитрівна. Я дізналась про університет від своїх друзів. Як і вони, я задоволена тим, що університет надає можливість стати справжнім фахівцем своєї справи. У стінах університету я отримала необхідні професійні знання та навички, зустріла друзів й однодумців. Викладачі постійно працювали над удосконаленням процесу навчання, підтримували та направляли нас протягом усього часу. Зараз я є аспіранткою гуманітарно-педагогічного факультету і працюю у гімназії імені Т.Г. Шевченка № 109 з поглибленим вивченням іноземних мов (м. Київ).

 

 

Розмовляла Світлана Амеліна, 
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Єлизавета Кушнір, капітан Київської дитячо-юнацької спортивної школи «Чемпіон»: обрала НУБіП України, щоб здобувати омріяний фах та продовжувати професійно займатися баскетболом

НУБіП України здавна славиться своїми спортивними успіхами та традиціями. Багато наших студентів-спортсменів систематично стають чемпіонами та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань. Так, викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу, тренер жіночої збірної НУБіП України з баскетболу Ірина Євтушенко взяла за мету створити професійну жіночу баскетбольну команду, котра буде прославляти наш університет на змаганнях міського та всеукраїнського рівнів. Тренер жіночої збірної НУБіП України, разом з викладачами кафедри фізичного виховання, на протязі 2017-2018 навчального року, провели потужну профорієнтаційну роботу з випускниками спортивних шкіл та інтернатів з метою запросити найкращих спортсменів на навчання та тренування в НУБіП України.

- Ірино Михайлівно, як з’явилася ідея створити команду Вищої ліги?

- В НУБіП України створено чудові умови для якісного навчання і систематичних занять спортом: зручне місце розташування; близькість навчальних корпусів, гуртожитків та спортивного комплексу; можливість тренуватися в ігровій, тренажерній та інших спортивних залах. Додамо до цього екологічно чисту місцевість та чудову і дружню атмосферу в нашому колективі. Планую створити жіночу баскетбольну команду «Чемпіон – НУБіП України», котра, сподіваюся, стане серйозним конкурентом не тільки на змаганнях серед студентських команд, а й на всеукраїнських змаганнях Вищої баскетбольної ліги. Ми, зі своєї сторони, прикладемо для цього максимум зусиль.

- Які спеціальності в НУБіП України обрали дівчата-баскетболістки?

- Більшість дівчат планують стати студентками гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальностями: журналістика, англійська філологія, психологія, а також юридичного факультету та факультету захисту рослин біотехнології і екології. Крім того, до нашої команди повертається випускниця факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Яна Митник та планує вступити до магістратури рідного факультету.

- Ірино, яку мету ставите перед собою та дівчатами?

- Головна мета – стати найкращою жіночою студентською командою міста Києва та лідерами у всеукраїнській Вищій баскетбольній лізі. Головним завданням є перейти, як морально так і фізично, від дитячого баскетболу до дорослого професійного спорту. А підготовку до нового спортивного сезону ми розпочали оздоровчо-тренувальним збором в місті Залізний Порт у липні та продовжимо у серпні в Карпатах.

- Бажаємо Вашій команді успіхів та досягнення поставленої мети!

- Дякую!

Єлизавета Кушнір, випускниця середньої школи № 84 міста Києва, капітан Київської дитячо-юнацької спортивної школи – «Чемпіон» вирішила вступати до НУБіП України, щоб стати перекладачем високого рівня.

- Лізо,чому обрала НУБіП України?

- Я хочу здобути омріяний фах – стати перекладачем та професійно займатися баскетболом. Тому, коли дізналась, що Ірина Євтушенко, в НУБіП України, організовує команду Вищої баскетбольної ліги питання про вступ до інших ЗВО відпало одразу.

- Баскетбол робить тебе щасливішою?

- Так, я дуже люблю баскетбол. Коли приходжу на тренування, на ігри – забуваю про все інше. Усі негаразди та хвилювання відходять на інший план. Також важливою є атмосфера в команді, а вона в нас чудова!

- Яку мету ставиш перед собою у житті та спорті?

- Зараз, найголовніше для мене, вступити в НУБіП України та розпочати грати у Вищій лізі. А в майбутньому, дуже хотілося б потрапити до лав збірної команди України та приймати участь в міжнародних змаганнях.

- Дякую Лізо, бажаю успішного вступу в НУБіП України та досягнення найвищих спортивних досягнень!

- Дякую!


Розмовляла Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання

 

Агент з туризму Анна Костенко хоче здобути фах перекладача і обирає НУБіП

До приймальної комісії киянка Анна Костенко завітала разом із бабусею. Анна вирішила подавати відразу оригінали документів, висловивши бажання навчатись за контрактом і сподівання на те, що її прагнення стати першокурсницею НУБіП   здійсниться.

- Аню, ти вже здобула у коледжі кваліфікацію «агент з організації туризму». Чому вирішила продовжити навчання у вищому навчальному закладі?

- Вважаю, що успішним фахівцем у галузі туризму, яка бурхливо розвивається, може бути тільки людина, яка вільно володіє іноземними мовами. Якщо ж я здобуду фах перекладача, то матиму гарні професійні перспективи.


- Чому обрала саме НУБіП?


- Щодо вибору навчального закладу, то я дізналась про можливість вивчати тут німецьку мову від представників кафедри іноземної філології і перекладу. Свого часу я навчалась у ліцеї № 227 за лінгвістичним спрямуванням. Тому для мене вибір був однозначним.

- Успіху тобі! Зустрінемось на заняттях!


Розмовляла Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

Андрій Овадчук з м. Овруча Житомирської області: обираю «Міжнародні відносини» в НУБіП, аби працювати згодом на благо Батьківщини.

Випускник загальноосвітньої школи № 4 м. Овруча Житомирської області Андрій Овадчук подав документи на спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та поділився планами на майбутнє.

- Звідки дізнався про НУБіП України?

Гарні відзиви про університет отримав від старших братів, які навчалися тут. А ще подобається територія: затишно, зелено.

- Чому обрав саме цю спеціальність? Які переваги спонукали до цього?

Зацікавила можливість вивчати декілька мов одночасно та в майбутньому створювати позитивне враження про Україну в світі.

- Які маєш досягнення в навчанні, спорті тощо?

Навчався відмінно, хоча до медалі трішки не дотягнув. Займаюся бальними танцями, був неодноразовим учасником та переможцем у різних конкурсах, не тільки регіонального, а й всеукраїнського рівня.

- Про що ти мрієш і де плануєш працювати?

Україна потребує підтримки свого привабливого іміджу та його поширення на міжнародній арені. Залучивши засоби масової інформації та сучасні інформаційні технології, таке завдання можна виконати, якщо вільно володіти кількома іноземними мовами та легко орієнтуватися у світовій історії, культурі. Планую здобути омріяний фах та працювати на благо Батьківщини!


Розмову провів Сергій Білан,
завідувач кафедри історії

 

Киянки Даша Шевцова, Юлія Костенко та Анна Теплицька з Вінничини вивчатимуть психологію в топовому університеті - НУБіП

Вступна кампанія у розпалі, тисячі абітурієнтів зважують свої можливості, оцінюють виші, в яких здобуватимуть майбутню професію. Значна частина майбутніх студентів уже визначилась із пріоритетом, обравши навчання в НУБіП України. Зокрема, випускниці гімназії «Київська Русь» м. Київ Даша Шевцова, школи № 220 м. Києва Юлія Костенко та загальноосвітньої школи села Джулинка, що на Вінничині, Анна Теплицька прагнуть навчатися за новою спеціальністю в НУБіП України – психологією. Про це й далі наша розмова.

  

Юлія Костенко, Анна Теплицька, Дар'я Шевцова
 
- Дівчата, звідки дізналися про університет та які переваги вплинули на ваш вибір?
 
Даша: Із сайту МОН. Мене цікавили «топові» виші. Серед них був НУБіП. Потім ознайомилася з інформацією на офіційному сайті університету Остаточно визначитися зі своїм рішенням допомогли декілька речей.  Насамперед, спілкування зі студентами під час ознайомлення з університетом на Дні відкритих дверей. В жодному з відвіданих раніше закладів я не відчула такого щирого захоплення своїм факультетом та навчанням. Потім відвідала свято університету, на яке під час зустрічі з абітурієнтами запросив ректор Станіслав Ніколаєнко, і переконалась: НУБіП – єдина творча і дружна родина. Пізніше під час розмови із завідувачем кафедри соціальної роботи та психології дізналася про можливість здобуття подвійного диплома. Для мене – це ще одна додаткова перевага. 
 
Юлія: Інтернет наразі переповнений інформацією про університети, однак лише на сайті гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП прочитала про практичну спрямованість професійної підготовки. Звичайно ж мене зацікавила ще й можливість занять у гуртках. Через соціальні мережі отримала позитивні відгуки від студентів факультету. Також цікавилася новинами сайту, що підтвердили: життя на факультеті вирує, а я мрію про цікаві студентські роки.
 
Щодо обраної спеціальності, то психологією захопилася з двох причин: аби краще розуміти себе та вміти легко спілкуватися з людьми, допомагати їм у подоланні різних проблем, визначенні цілей. 
 
Анна: А я брала участь в олімпіаді з української мови і літератури, яка проводилася на базі НУБіП України. Пройшла два етапи. Заходи мені дуже сподобалися. Отримала сертифікат і чудові враження від знайомства з університетом. Обрала психологію, тому що хочу безпосередньо працювати з людьми та  допомагати долати труднощі в їхньому житті.  Вважаю цю професію перспективною, а тому, переконана, проблем із працевлаштуванням не буде. 
 
- Які маєте досягнення, хобі?
 
Юлія: Маю відмінні успіхи у навчанні. З восьмого класу постійна учасниця предметних всеукраїнських олімпіад. Займалася також дослідницькою роботою – брала участь у конкурсі наукових робіт Малої академії наук України. Крім того, захоплююсь музикою, люблю подорожувати, знайомитися з цікавими людьми, пізнавати нове.
 
Анна: З дитинства люблю малювати. За плечима –  відвідування музичної школи. Сподіваюся, що в НУБіП розкрию свої творчі здібності, завдяки викладачам кафедри культурології, про яку багато читала на сайті.
 
- Дякуємо за вибір.  Успіхів у навчанні та здійсненні мрій!
 
Розмовляли 
Людмила Омельченко, 
доцент кафедри соціальної роботи та психології,
Ярослав Рудик,
 заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету 
 

 

 

Павло Андрусик, Олег Мороз та Іван Рудик з Тернопільщини обрали спеціальність «Професійна освіта» і вступають до НУБіП

  Студенти коледжів університетської мережі використовують можливості ступеневої освіти. Вже стало доброю традицією для випускників наших коледжів продовжувати навчання в столичному центрі НУБіП України. Цього року кращі з них, які здобули освітній ступінь «Молодший спеціаліст» мають намір продовжити навчання на гуманітарних спеціальностях університету. З деякими із них пропонуємо познайомитися ближче.

  

Олег Мороз, Іван Рудик, Павло Андрусик

- Чому я хочу вступати в НУБіП України?
 
Павло Андрусик: Я навчався в Заліщицькому аграрному коледжі. Однією із моїх мрій було навчання у столиці України – місті Києві. Наш університет відкрив для мене таку можливість. Тут я зможу поглибити свої знання з агрономії та з педагогіки. Здобута спеціальність дозволить мені стати успішним у професійній діяльності. Мені приємно, що я був, і сподіваюся буду, студентом одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів України.
 
Олег Мороз: НУБіП – це університет європейського рівня, який випускає висококваліфікованих фахівців, саме тому тут я зможу розвиватися та вдосконалити професійні навички. А ще мене приваблюють можливості для творчої самореалізації.
 
Іван Рудик: Я багато читав інформації про вищі навчальні заклади і найбільше мені сподобався Національний університет біоресурсів і природокористування України. За оцінкою європейських експертів він посів шосту сходинку в рейтингу ARES-2017. А це означає, що випускники користуються попитом на ринку праці. Навчаючись в НУБіП, я зможу удосконалити професійні навички, а також пройти стажування за кордоном.
 
– Чим займаєтесь, які ваші захоплення?
 
Павло Андрусик: Мені подобається багато цікавих речей: читати книги, грати на комп’ютері, спілкуватися з товаришами. Я впевнений, що у майбутньому мене чекає ще багато цікавого. Ми дорослішаємо, змінюються наші пріоритети, інтереси та захоплення.
 
Олег Мороз: Ще в дитинстві я полюбив футбол та риболовлю. Це два заняття, які приносять мені задоволення у вільний час.
 
Іван Рудик: Я люблю відпочивати з друзями на природі. У нас є дома пасіка. Мені дуже цікаво спостерігати за бджолами. Допомагати відкачувати мед, підготувати їх на зиму і взагалі спостерігати за їх життям.
 
– Чому я обрав спеціальність «Професійна освіта»?
 
Павло Андрусик: Коли я почав задумуватись про своє майбутнє, то вирішив приймати доленосні рішення самостійно і нести за них відповідальність. Я зважив усі переваги і недоліки ряду спеціальностей і вважаю, що зробив правильний вибір обравши спеціальність – «Професійна освіта».  Це допоможе мені не лише стати хорошим фахівцем у сфері сільського господарства, а й отримати ґрунтовні педагогічні знання. Моя майбутня професія не залишить мене без роботи, вона перспективна та високооплачувана.
 
Олег Мороз: Коли мені довелося робити вибір, звернув увагу на те, чим займається мій батько. Я завжди пишався ним та його успіхами в сільському господарстві. Тому хочу бути фахівцем в аграрній сфері, а також отримати психолого-педагогічні знання.
 
Іван Рудик: Мене завжди цікавила природа і людина. У нас дома є сад і я уже давно вивчав як правильно доглядати за ним, спостерігав як цвітуть дерева та як зав’язуються плоди, скільки часу та праці потрібно, щоб виростити яблуню чи виноград. А ще мені подобається передавати свої знання іншим людям. Саме тому я вирішив навчатися за спеціальністю «Професійна освіта», спеціалізація – «Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства». І всім товаришам раджу вступати на неї саме в НУБіП.
 
Розмовляла викладач Заліщицького аграрного коледжу імені Є. Храпливого 
Любов Сопівник 
 

Антоніна Шушківська з Київщини: мрію бути перекладачем, обираю НУБіП

     Фотохудожниця, блогер і спеціаліст в моделінгу – все це про нашу сьогоднішню співрозмовницю Антоніну Шушківську. Дівчина закінчила Ставищенський навчально-виховний комплекс і навчалася в економічно-географічному ліцеї, але разом з батьками вирішила обрати іншу професією. Антоніна подаватиме документи на спеціальність «Філологія (переклад)» і хоче вивчати німецьку мову.

 

 – Тоню, які маєш досягнення в навчанні?
     – Щороку активно брала участь у шкільній олімпіаді з іноземних мов та літературному конкурсі імені Тараса Шевченка. Минулого року випробувала себе в програмі обміну студентів FLEX, дійшовши до фіналу, проте переможницею не стала. Сподіваюсь, у майбутньому захищатиму честь НУБіП у різних конкурсах і олімпіадах. Маю бажання розвиватися і добиватися власних цілей.

 – Звідки ти дізналася про НУБіП?
     – Багато моїх друзів навчаються саме тут, а я прислухаюсь до їхніх думок та порад. Вони – задоволені, тому думаю, що задоволеною буду і я. До того ж, рейтинг університету високий – один з найкращих у Києві.

 – Чому обрала саме таку спеціальність?
     – Я дуже довго вибирала між журналістикою та перекладацькою діяльністю. Все ж, переважило друге через актуальність та затребуваність. Україна входить до найбільш розвинених аграрних країн світу, тому робота перекладача, який розуміється на аграрному виробництві, завжди буде в попиті.

 – Про що мрієш і де плануєш працювати?
     – Хочу поєднувати роботу фріланс-перекладача та тележурналіста. В планах вдосконалювати себе, подорожувати та вести колонку в журналі.

Розмовляла Світлана Амеліна

 

БАКАЛАВР НІНА ВЕПРИК: МАГІСТЕРСЬКА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «НАУКИ ПРО ОСВІТУ» ДАСТЬ МЕНІ МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАТИ ПЕДАГОГІЧНУ ОСВІТУ І ВИКЛАДАТИ СПЕЦІАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ

У кожного нашого майбутнього абітурієнта своя неповторна історія, своя дорога до університету. Знайомтесь, ця усміхнена красуня – Ніна Веприк. Вона вже має диплом бакалавра з харчових технологій, але замислилась про навчання в магістратурі заспеціальністю «Науки про освіту». Схоже, обираючи навчальний заклад та спеціальність, Ніна керується не лише емоціями, а й шукає логічні аргументи для свідомого вибору.

 – З чого почалось знайомство з університетом? Як обирала місце подальшого навчання?

     – Про НУБіП більш детально я дізналась минулого року, коли мій молодший брат обирав навчальний заклад для вступу. Цей університет з понад віковою історією був одним з фаворитів. Коли ми вперше завітали на його територію, мене дуже вразила мальовнича місцевість студентського містечка. Вже тоді з’явилась ідея вступу до магістратури саме сюди. Та остаточно переконалась у своєму виборі після того, як відвідала день відкритих дверей НУБіП, де мала можливість просто і безпосередньо поспілкуватися зі студентами, поважними доцентами, професорами і отримати відповіді на свої питання.

     Я дізналась, що спеціальність «Науки про освіту»(«Педагогіка вищої школи») справді особлива, тому що магістранти, які навчаються за цією програмою, за півтора роки можуть отримати педагогічну освіту і згодом викладати спеціальні дисципліни. Ще шанс зростати як професіонал в своїй галузі з одного боку, і як педагог – з іншого. Цікаве поєднання.

     Також, мене приємно здивувало і зацікавило дозвілля студентів – велика кількість різноманітних гуртків та секцій. Думаю, кожен зможе знайти собі заняття до душі. НУБіП усього за один день подарував мені багато приємних вражень і позитивних емоцій і я буду рада навчатися тут.

 

Розмовляли Оксана Васюк, Вікторія Кручек

 

ВИПУСКНИКИ КОЛЕДЖІВ ТЕТЯНА ШИЛІПУК ТА ПАВЛО КАТРИЧ ОБИРАЮТЬ ДЛЯ ПРОДОВЖЕННЯ НАВЧАННЯ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «СОЦІАЛЬНА РОБОТА» В НУБІП

Напередодні вступної кампанії випускників багатьох коледжів турбує питання, який виш обрати для подальшого навчання. Але наші співрозмовники Тетяна Шиліпук із Бердичівського педагогічного коледжу та Павло Катрич із Київського механіко-технологічного коледжу – із вибором визначилися: продовжуватимуть здобувати фах соціального працівника на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Чому саме тут, наша розмова.

– Звідки дізналися про НУБіП?

     – Тетяна: до нас приїздили з профорієнтацією студенти університету, які раніше навчалися у моєму коледжі, а тепер тут. Власне вони й переконали вступати на «Соціальну роботу» в НУБіП. Деталі, які цікавили, уточнила через офіційний сайт.
    – Павло: до нас теж приїздиди викладачі кафедри соціальної педагогіки і проводили профорієнтацію, а потім ще й запросили стати учасниками тематичного заходу до Дня боротьби зі СНІДом, який проводився студентами кафедри. Потім нам провели екскурсію університетом. До речі, дуже вразив відвіданий університетський ботанічний сад. А ще подобається зручне місце розташування самого вишу і що туди з легкістю можна дістатися.

– Чому саме «Соціальна робота»?
     – Тетяна: завжди мріяла працювати з дітьми, представляти і захищати їхні інтереси, допомагати знайти кожному своє місце у житті, стати справжнім громадянином. І ще: вважаю цю професію надзвичайно важливою для суспільства. Ось чому.
    – Павло: вибір пов’язаний із тим, що хочу й надалі здобувати освіту за своєю нинішньою спеціальністю. Та й узагалі допомагати людям – це так благородно.

– Можливо маєте якісь досягнення в навчанні? А поза ним чим цікавитеся?
     – Тетяна: маю високий рівень знань із фаху і підтвердження тому гарні оцінки. Щодо хоббі, то їх у мене декілька: захоплююся настільним тенісом, футболом, волейболом. З настільного тенісу маю призові місця.
      – Павло: А от мене цікавить музика.

– Про що мрієте і де плануєте працювати?
     – Тетяна: найперше хочу вступити на навчання в НУБіП та отримати вищу освіту. А мрія – працювати соціальним педагогом.
     – Павло: у мене теж плани схожі: отримати вищу освіту і працювати за фахом.

Розмовляла Ольга Наконечна

 

 ВИПУСКНИЦЯ ЯРИНА ЛЕВИЦЬКА ОБРАЛА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ФІЛОЛОГІЯ»

Я, Ярина Левицька, закінчила загальноосвітню школу №25, м. Луцька, Волинської області. Маю активну життєву позицію, творча особистість, пишу вірші. Захоплююсь іноземними мовами, а також люблю читати літературу іноземною мовою.

 

- Звідки дізналася про НУБіП?

Про НУБіП розповіли друзі, які вже навчаються в ньому, також багато інформації дізналася з офіційного сайту . Згодом зрозуміла, що цей університет допоможе реалізувати мої мрії.

-Чому обрала спеціальність «Філологія»? Які переваги спонукали до цього?


Завжди цікавилася педагогікою, психологією та іноземними мовами. Обрала цю спеціальність, тому що вважаю її цікавою і багатогранною. Можна працювати як перекладачем, так і викладачем у вищому, або середньому навчальному закладі.
Беззаперечний інтерес викликала інформація про можливість гуманітарно-педагогічного факультету щодо навчання студентів у Поморській академії (м. Слупськ, Польща) та можливість здобувати фах в НУБіП України за системою подвійних дипломів. Зацікавило також одночасне вивчення декількох іноземних мов, цікаве і насичене життя студентів.

- Які досягнення маєш у навчанні?

Постійно брала участь в міських олімпіадах з англійської мови, маю призові місця. Люблю займатися спортом.

- Про що мрієш і де плануєш працювати?

Моя бажання – отримати якісну освіту. Впевнена, завдяки НУБіП України, я здійсню свою мрію − стати філологом, адже знання іноземних мов – це великий скарб, який завжди відкриває великі можливості та перспективи. Ми маємо знати кілька іноземних мов, крім своєї рідної, бо чим більше людина знає мов – стільки разів ти людина.


Той, хто не знає іноземної мови, не знає своєї власної.
В. Ґете

Розмову провела асистент
кафедри романо-германських 
мов і перекладу 
Мишак О.О.

АБІТУРІЄНТКА З ЖИТОМИРЩИНИ ПРОДОВЖУВАТИМЕ НАВЧАННЯ НА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

 

 

Аліна Синицька, що народилася в квітучій Житомирщині, нещодавно вдало склала ЗНО та планує вступати до вищого навчального закладу. Про те, чому наша майбутня студентка обрала саме НУБіП України йтиме мова в нашому інтерв’ю.

 

- Чому саме НУБіП і чому саме спеціальність переклад ?
- Я живу в невеличкому містечку, проте в ньому функціонує чимала кількість шкіл спеціалізованих на вивченні іноземних мов. Моя школа спеціалізується на німецькій мові. Німецьку мову я вивчала з першого класу та відвідувала додаткові курси. Отже, наприкінці мого навчання питань про вибір спеціальності не виникало. Проблемою став вибір вищого навчального закладу в якому була б спеціальність переклад. Зупинила свій вибір на НУБіП України тому, що цей університет надає змогу всебічно розвиватись та стажуватись за кордоном беручи участь у програмі подвійних дипломів, що зараз діє в університеті. Також тут можна здобути, паралельно, другу вищу освіту, оскільки спеціалісти в тій чи іншій галузі зі знанням іноземної мови вкрай необхідні.

- Звідки дізналася про НУБіП України?
- Від знайомих, які вже навчаються в НУБіП України на гуманітарно-педагогічному факультеті.

- Чи маєш вже якісь плани щодо свого майбутнього після закінчення вишу?
- Звісно. Планую отримати сертифікат C1 про знання німецької мови, а згодом і англійської, що можна зробити відвідуючи підготовчі курси при гуманітарно-педагогічному факультеті та працювати перекладачем-синхроністом, стажуватися за кордоном.

- Які маєш захоплення поза навчанням?
- З дитинства захоплююсь читанням та музикою. Зі спортивних дисциплін захоплююсь бігом та велоспортом. В НУБіП України створено для цього усі умови, оскільки в Голосііївському лісі, де знаходиться наш виш, є чимало місця для бігу та велосипедних прогулянок.


Рожков Ю. Г.,
а
систент кафедри романо-германських
мов і перекладу 

 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook