Студенти інженерних факультетів НУБіП навчаються на техніці найкращого вітчизняного виробника та долучаються до її створення

22 червня 2017 року

 Ми продовжуємо знайомство з найцікавішими підрозділами університету. Сьогодні наша розповідь про лабораторію грунтообробних та посівних машин, обладнану за сприяння ПАТ «ELVORTI» («Червона Зірка»), яка працює на базі двох інженерних факультетів – механіко-технологічного і конструювання та дизайну.

 
У цій лабораторії студенти НУБіП вивчають машинний ряд цього підприємства, адже «ELVORTI» практично єдиний вітчизняний виробник сільськогосподарської техніки, який повністю переобладнав свої виробничі потужності та випускає техніку світового рівня.
 
Для практичного навчання тут встановлено, наприклад, стенд для контролю норми висіву насіння, на якому студенти навчаються як не допускати двійників (коли на одне місце потрапляє по дві насінини) та пропусків. Таким чином досягається оптимізація посіву насіння та збільшується урожайність. На цьому стенді викладачі показують, як налагодити необхідну норму висіву просапних культур.
 
Встановлені і стенди робочих органів і механізмів зернових сівалок та грунтообробної техніки. На них проходять практичне навчання не лише інженери, які вчаться оптимізувати різні параметри машин, а, приміром, агрономи – щоб уміти правильно застосовувати ці машини у технологічних процесах.
 
У натуральну величину представлена механічна сівалка, на якій студенти під час практичних і лабораторних занять роблять досліди з визначення норми висіву насіння та навчаються її оптимізувати.
 
Є у лабораторії і унікальна техніка з цікавою історією: пневматичний висівний апарат, який спеціально для навчання студентів виготовили у меншому масштабі, ніж його аналог, що на той час випускався на виробництві. Але він виявився настільки вдалим і почав користуватися таким попитом, що тепер «ELVORTI» випускає ще й таку пневматичну сівалку. Можливо, без співпраці з НУБіП її у ряді ПАТ сьогодні б не було.
 
Крім роботи в лабораторії студенти інженерних факультетів можуть відвідати і виробничі потужності підприємства, де знайомляться з технологією конструювання та виробництва машин. Крім того, вони навіть почали розробляти власні проекти машин на замовлення «ELVORTI». Все це дає можливість студентам факультетів механіко-технологічного і конструювання та дизайну у реальному часі побачити сучасне виробництво, взяти у ньому участь, підвищити всій фаховий рівень, зрозуміти вимоги, які сучасний роботодавець ставить перед ними і тим самим отримати відчутні переваги на ринку праці.
 
Тож запрошуємо вступників скористатися цими можливостями, які відкривають перед своїми студентами інженерні факультети НУБіП – механіко-технологічний і конструювання та дизайну.
 
Ірина Білоус
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook