Майстер-клас з питань інтелектуальної власності для магістрів

10 травня 2017 року

     Днями до магістрів спеціальності «Садівництво та виноградарство» завітала начальник відділу патентно-ліцензійної, винахідницької та раціоналізаторської роботи Тетяна Герасимова. Ця зустріч була організована в рамках вивчення дисципліни «Методологія та організація науково-дослідної роботи студентів з основами інтелектуальної власності».

 

     Тетяна Герасимова поділилася своїм досвідом фахівця з питань інтелектуальної власності, розповіла студентам про становлення патентної системи в Україні, суб’єкти та об’єкти права інтелектуальної власності, про оформлення прав на винаходи, корисні моделі, сорти рослин. А також пояснила, що таке патент, новизна, винахідницький рівень, промислова придатність та інші ключові поняття, які складають основу інтелектуальної власності, навела приклади розробок з плодівництва та овочівництва, порадила та пояснила студентам, як захищати свої ідеї, які містять новизну.

     Студенти мали можливість ознайомитись з правилами складання та подання заявки на винахід (корисну модель), сорт рослин, з «Порядком сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності» і поставити питання Тетяні Миколаївні.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook