Міжнародна конференція «Фактори екологічної безпеки та сталий глобальний розвиток для людини, сім’ї, суспільства»

6 грудня 2016, 22:05
Ієрусалимскій культурний центр, вул. Гілель 27, Іерусалім, Ізраїль.
Кафедра економічної кібернетики НУБіПУ  була представлена  на конференції доповіддю проф. А. Скрипника, магістра О. Голячук «Раціональні методи обмеження площ аграрного виробництва за рахунок затоплених територій», в якій розглядався комплексний підхід щодо оцінки ризиків (економічних, екологічних, техногенних) подальшого використання каскаду Дніпровських ГЕС з позицій функції суспільного добробуту. Для Ізраїлю, де раціонально використовується кожен клаптик невеликої території, саме  існування величезних затоплених площ найродючішої землі неможливо. Запропонований авторами доповіді комплексний підхід оцінки ризиків (грошова оцінка) отримав підтримку учасників конференції з одним суттєвим зауваженням відносно необхідності розвитку в країні інших джерел оновлювальної енергетики.
 
 
Факультет інформаційних технологій  був представлений заочно доповіддю зав. кафедрою комп’ютерних наук  доцентом Б. Голуб «Напрямок вдосконалення процесу водопідготовки при отриманні питної води, що враховує погіршення екологічного стану навколишнього середовища» .
В інших доповідях головна увага приділялась біологічним методам очистки територій від різного роду забруднень (проф. В. Бірюков),  якості опріснення питної води та вмісту корисних мікроелементів (проф. Л. Блянкман, проф. П. Корен), способам утилізації рідких відходів (проф. М. Бучінська).
 Слід зазначити, що у доповідях учасників конференції підкреслювалося, що, незважаючи на ряд проблем екологічного та економічного характеру, Ізраїль має один з кращих показників в світі за тривалістю життя - 82,4 рік  (9 місце.) та за якістю життя людини (21місце). Для порівняння: в Україні тривалість життя складає  71 рік (111 місце), а якість життя людини  позначається 55 місцем в світі. Досвід побудови в Ізраїлі дієздатної, процвітаючої і обороноздатної країни, яка знаходиться у ворожому оточенні і має у наявності досить обмежені ресурси, є надзвичайно актуальним  для України.
 Що стосується великої допомоги США, то можна допомагати тим, хто сам хоч якось ворушиться і не загруз по вуха в безперервних корупційних скандалах. До речі правоохоронна система Ізраїлю діє достатньо ефективно - двері тюремних камер регулярно закриваються за політиками будь-якого рівня.
 
У вільний час була змога відвідати культурні памятки Ізраїлю.
 
Музей Ізраїлю.
 
Стіна плачу.
 
Ознайомитись з матеріалами конференції можна на сайті
http://www.ecost.org.il/uploads/downloads/conference_2016_ru.pdf

                                                                    проф.,  д.е.н.  А. Скрипник

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook