VII Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта 2016".

18 листопада 2016 року
17-18 листопада 2016 р. на базі факультету інформаційних технологій відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта  2016".
До уваги студентів були представлені не лише звичні секційні засідання, а й майстер-класи від провідних ІТ-компаній.
Жвавий інтерес викликала доповідь аспірантки кафедри економічної кібернетики Міхно Інесси на тему: «Інформаційні технології покращення екологічного сталу великих міст».  Інесса в своїх дослідженнях стану забруднення зовнішнього середовища використовувала як супутникові (у співпраці з доцентом кафедри комп’ютерних наук Р. Бесарабом), так і польові спостереження, що дозволило оцінити стан екологічної небезпеки (частку забруднених територій)в околицях  Києва.   
 У перший день роботи конференції відбулись кілька майстер - класів, проведені Microsoft, Cisco, 1C: Procom, 3D Print, Beetroot.
18 листопада конференція продовжила роботу в секціях:
·     "Економіко - математичне моделювання, інформаційні технології в економіці та управлінні", керівник секції – Скрипник А.В., професор, доктор економічних наук;
·     "Прикладні інформаційні системи у природокористуванні", керівник секції – Шелестов А.Ю., професор, доктор технічних наук;
·     "Методи, засоби і технології розробки програмного забезпечення", керівник секції – Голуб Б.Л., доцент, кандидат технічних наук;
·     "Теоретичні і прикладні аспекти створення комп'ютерних систем і мереж", керівник –Васюхін М.І., доктор технічних наук, професор;
·     "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті", керівник Глазунова О.Г., доцент, доктор педагогічних наук.
Секція "Економіко-математичне моделювання, інформаційні технології в економіці та управлінні" була представлена двома магістрами кафедри економічної кібернетики: Якубчук Катериною та Тарасенко Веронікою.
 

 
Катерина розкрила тему оцінки впливу світового ринку на ціни внутрішнього ринку цукру. Виявилось, що ціни внутрішнього ринку суттєво перевищують світові,  тобто галузь існує тільки завдяки тому, що ми переплачуємо за цукор, однак коливання цін світового ринку індукують коливання цін внутрішнього ринку, незважаючи на те, що цукор, який ми споживаємо, є вітчизняного виробництва. Доповідь Вероніки: «Невідповідність прогнозних оцінок, що базується на середніх показниках», стосувалась несподіваних результатів президентських виборів в США. Виявилось, що прогнози  базувались на зростанні середніх  доходів, тоді як доходи медіанного виборця зменшувались, а разом з цим і зменшувалась частка середнього класу.  Цікавою була дискусія  про існування середнього класу в Україні. За наведеним  Веронікою критерієм, що використовується  в країнах ЄС,  більшість присутніх викладачів не змогли віднести себе до середнього класу.  Закордонні гості конференції - магістри Вроцлавскього природничого університету,  доповіли про кадастр землекористування в Польщі.  На жаль, таку роботу в Україні ще потрібно виконати.
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook