Вступна кампанія – 2016: державне замовлення освітнього ступеня «магістр» в університеті зросло на 225 місць!

16 липня 2016 року

 16 липня 2016 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання приймальної комісії. 

 
Для початку дві вагомі цифри, озвучені на засіданні: перша - державне замовлення в магістратуру в університеті зросло на 225 місць(!), друга – число відмінників навчання – випускників шкіл і володарів дипломів молодших спеціалістів, - готових з 1 вересня цього року навчатися на денній формі бакалаврату в НУБіП, на сьогодні складає вже 423 особи. 
 
 
 
 
 
За порядком денним, про стан надходження заяв від вступників на програми підготовки фахівців ОС "бакалавр" і "магістр" денної та заочної форм навчання доповів відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. За ніч, що минула, надійшло 700 електронних заяв від випускників школи.
 
 
На бакалавраті конкурс на одне місце державного замовлення (на базі школи) варіюється в досить широкому діапазоні: на таких спеціальностях, як «Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно) Англійська мова та друга іноземна мова)» він складає 15,4 особи, «Інженерія програмного забезпечення» - 12,7, «Право» – 10,1, «Комп’ютерна інженерія» – 9,8 , «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» - 7, «Біотехнологія та біоінженерія» - 6,4, «Соціальна робота» - 5,5. За умов договору виявили бажання вчитися 216 школярів.
 
Якщо ж загалом, то на 1316 місць максимального обсягу державного замовлення вже подано 4106 заяв від випускників школи. Причому першу пріоритетність НУБіП віддали 623 вступники, другий і третій пріоритет - 555 та 500 відповідно – 44 % від загальної кількості цих заяв.
 
 
Від початку вступної кампанії кількість заяв від випускників коледжів та технікумів становить 1043, що більш ніж удвічі перевищує аналогічний показник минулого року.
 
 
 
А до закінчення вступної кампанії на базі школи залишилось півтора тижні. Тож за таких темпів цифра ця виглядатиме значно більшою.
 
Щодо магістратури. На денну форму навчання активно подають документи випускники інших вишів: на сьогодні  з них за навчання в НУБіП  висловилися більше 160 осіб. А вчора, як повідомив Віктор Шевчук, почали приймати документи на заочну форму навчання: зараз вже маємо 174 заяви. 
 
У заключному питанні засідання прозвучала інформація першого проректора Ігоря Ібатулліна (про суттєві зміни у атестації наукових і науково-педагогічних кадрів, враховуючи які в університеті переформатовуються спецради), проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші (про результати таємного тестування студентів бакалаврату стосовно потрібності тих чи інших дисциплін на різних ННІ та факультетах, а також оцінку ними викладачів).
 
Хоча сьогодні і субота, вихідний день, та активність колективу приймальної комісії не знижується. Завтра приймальна комісія теж працює!!!

Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook