Ректорат: сезон відпусток розпочався, але роботи не поменшало

4 липня 2016 року

     4 липня 2016 року відбулося чергове засідання звуженого ректорату під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка.

     Очільник університету найперше звернув увагу на ситуацію в гуртожитках. Чому ННЦ виховної роботи та соціального розвитку до цих пір не довів до керівництва факультетів і інститутів кількість місць для поселення? А дефектні акти, які давно вже повинні бути готові, ще й досі не зроблені? Побувавши напередодні в гуртожитках, ректор звернув увагу на поганий стан кімнат, з яких студенти виселяються. Керівництво гуртожитків і ННЦ виховної роботи та соціального розвитку повинні звернути увагу на те, щоб кімнати здавалися в належному вигляді. Та й загалом, всі відповідальні за гуртожитки і виховну роботу в них мають знаходитися там постійно, знати всі болючі точки!

     Заступник головного бухгалтера Лариса Ковальова проінформувала про надходження коштів, в т.ч. оплату за проживання (найгірша картина в ННІ лісового і садово-паркового господарства). Начальник навчального відділу Оксана Зазимко говорила про готовність до вступної кампанії, особливості нового навчального року, педнавантаження. Ректор адресував їй питання: що в університеті робиться для висвітлення розвитку вищої освіти, зокрема аграрної, новацій в ній, досвіду інших передових вишів? Методичний відділ, на жаль, від цієї роботи далекий. Та й було б доречним аналізувати і популяризувати роботу провідних вчених НУБіП. І якщо в ряді університетів, наприклад в Кам’янець-Подільському, всі кафедри закріплені безпосередньо за виробництвом, що заважає це зробити нам?

     Радник ректора Дмитро Войтюк розповів про ХХVІ міжнародну науково-технічну конференцію «Технічний прогрес у сільськогосподарському виробництві», що пройшла на базі ННЦ «ІМЕСГ» за участю провідних виробників. Приємно було чути їхні схвальні відгуки про контакти з НУБіП.

     Начальник кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов доповів про держзамовлення, стан польових зборів – харчування і розміщення курсантів. Голова профспілкового комітету Ростислав Тарасенко розповів про оздоровлення і відпочинок дітей співробітників у таборі «Чайка» Богуславського району. Зараз тут закінчує свою виробничу практику група студентів гуманітарно-педагогічного факультету, роботою яких керівництво табору надзвичайно задоволене.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук серед іншого поінформував про таке. Продовжується аналіз витрат і доходів університету до кінця року, враховуючи значне підвищення тарифів на енергоносії та комунальні послуги і необхідності оптимізації структури вишу та зменшення навантаження на фонд оплати праці. Вивчається питання щодо запровадження додаткових платних послуг понаднормових електроприладів. Що ж до міжнародної діяльності, то днями підписано договір про академічну мобільність з Університетом Упсала (Швеція).

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко спинився на поточних господарських питаннях і проаналізував витрати енергоносіїв і води (квітень до травня). Основним же об’єктом залишається 3-й корпус, де наразі активно працюють студентські будівельні загони. За тиждень тут пройде заключна – четверта – фумігація. Також було обговорено питання виготовлення теплопунктів у навчальних корпусах. Ректор категорично заборонив збирати кошти для ремонтних робіт з викладачів і студентів.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін виокремив питання науково-дослідних тем (більшість яких зараз завершуються), стану справ у навчально-дослідних господарствах, зокрема готовності до жнив та подальшої посівної кампанії. Маємо непогані перспективи: посіви пшениці, соняшника, сої, кукурудзи у гарному стані. Та й в плані заготівлі кормів, якщо вчасно все зібрати, НДГ будуть забезпечені силосною масою.

     Про поточну роботу своїх підрозділів прозвітували учений секретар Оксана Барановська, заступники начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костенко, відділу кадрів Валентина Шаповал, начальники НДЧ Володимир Отченашко, відділу охорони Василь Моісеєв, ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, провідний фахівець юридичного відділу Катерина Гаврилюк, голова благодійного фонду Євген Томін.

     Ректор дав ряд доручень: Вадиму Ткачуку і Ростиславу Тарасенку – забезпечити належний стан харчування, Оксані Зазимко – ще більше активізувати профорієнтаційну роботу, звернути увагу на якість навчання у відокремлених навчальних підрозділах та програму вирівнювання, Віталію Коваленку – забезпечити для першокурсників необхідну кількість місць у гуртожитках, декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Шинкаруку – готувати «Книгу випускників», Ігорю Ібатулліну – продовжити опікуватися Алеєю слави.

     На ректораті розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook