Участь НПП факультету інформаційних технологій у міжнародної співпраці з КНР

29 червня 2016, 7:59

У період з 13 червня по 20 червня 2016 року за запрошенням Управління науки і техніки народного Уряду м. Харбін та підтримки Державного підприємства «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційному розвитку України», українська делегація прийняла участь у 6-ій Харбінській міжнародній виставці науково-технічних досягнень КРН, Другому Інноваційному Форумі «45 градусів північної широти» та Першій Харбінській українсько-китайській конференції по економічному та науково-технічному співробітництву.

До складу української делегації входили представники обласних Держадміністрацій, університетів, Національної академії наук України, посольства України в КНР. Очолював українську делегацію надзвичайний та уповноважений посол України в КНР Олег Дьомін.

 

За підтримки ДП «Укртехінформ» на 6-ій Харбінській міжнародній виставці науково-технічних досягнень була розгорнута експозиція інноваційних технологій, розроблених українськими вченими та навчальні програми підготовки фахівців українських університетів, в тому числі Національного університету біоресурсів і природокористування з метою взаємного обміну студентами та інноваційними технологіями.

 

Українська делегація 16 червня прийняла участь у Другому Інноваційному Форумі «45 градусів північної широти», який був присвячений розвитку міжнародного науково – технологічного інноваційного співробітництва, обговоренню загальних проблем розвитку науки, техніки та освіти. Форум став платформою для діалогу високого рівня щодо сприяння інноваціям та спільному розвитку двох країн. На офіційній церемонії відкриття Форуму виступив посол України в КНР О.О. Дьомін. Безпосередні організатори заходів – Департамент науки і техніки провінції Хейлунцзян та управління науки і техніки м. Харбін.

В рамках Форуму 17 червня відбулася Перша Харбінська українсько-китайська конференція по економічному та науково-технічному співробітництву. Організатор конференції - посольство України в КНР. Вісімдесят учасників з КНР - представників науки, освіти та виробництва свідчить про інтерес до роботи українських вчених та до України в цілому.

 
Під час візиту українська делегація відвідала Харбінську академію сільського господарства та була ознайомлена з проектом створення Харбінскої Комплексної бондової зони. Відмічено великий потенціал співробітництва з Харбінською академією сільського господарства та бажання її керівництва встановити зв`язки з українськими підприємствами, науковими установами та аграрними навчальними закладами.

 


Рогоза Н.А.,
старший викладач кафедри економічної кібернетики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook