Ректорат: сесія закінчується – попереду вступна кампанія

21 червня 2016 року

     21 червня пройшло чергове засідання ректорату. Коло питань, що розглядалося на ньому, було, як завжди, широке, від навчальної роботи, завершення навчального року – до господарських проблем і планування діяльності на майбутній період.

     Минулого тижня в Кам’янець-Подільську відбувся студентський зліт лідерів аграрної освіти. Про участь у ньому представників нашого університету доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Наступного року НУБіП прийматиме близько 400 студентів-відмінників з усієї України в рамках уже XIX зльоту. Оргкомітетом розглядається пропозиція приурочити захід до проведення міжнародної виставки «АГРО 2017» з тим, аби молодь мала змогу ознайомитися з досягненнями в агропромисловому комплексі. 

     Проректор закцентував увагу і на завершальному тижні екзаменаційної сесії та початку випусків. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко представила попередні підсумки складання іспитів студентами: найкращу успішність показали магістри-біотехнологи та селекціонери, які цьогоріч випередили традиційні економічні напрямки. У той же час 72 студенти мають слабкі знання або ж через інші причини сесію не закрили. Дипломи виготовляються за графіком, основні урочисті заходи пройдуть 24 та 30 червня.

     Як повідомив начальник військової кафедри Анатолій Есаулов, 1 липня 400 студентів відбувають військової частини «Десна», де відбудуться військово-польові збори. А напередодні на плацу будуть вручені дипломи та погони лікарям ветеринарної медицини.
     Також на 1 липня заплановано проведення традиційного «Дня поля», під час якого відбудеться прийом дослідів та огляд стану посівів у навчально-дослідних господарствах. Про це проінформував Василь Туринський і додав: у господарствах за планом триває заготівля кормів.
     Продовжується оздоровлення дітей працівників університету. 22 червня стартує другий заїзд до табору «Чайка», що на Київщині. Незважаючи на ріст цін на путівки, діти та їх батьки задоволені відпочинком, зауважив голова профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко. Паралельно в університетському таборі на березі Чорного моря в м. Чорноморську йде відновлення електропостачання, а з цього тижня працює будівельна бригада і студентський будівельний загін, які поліпшують побутові умови в таборі. Свої двері для студентів і викладачів він відкриє 25 червня.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на дорученнях ректорах Станіслава Ніколаєнка та поточних питаннях діяльності університету. Протягом тижня мають бути напрацьовані чіткі критерії оцінки діяльності коледжів, які входять до складу університету – за ними буде визначатися ефективність роботи їх керівництва. Сьогодні відбудеться нарада за участю комендантів корпусів і гуртожитків щодо реалізації режиму економії енергоресурсів.
     Найголовніше, над чим треба сконцентрувати зусилля сьогодні всім – і викладачам, і студентам – профорієнтаційна робота, запрошення абітурієнтів навчатися у нашому університеті. Нас чекає напружена вступна кампанія, яка стартує вже за тиждень-другий.

     Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталію Коваленку доручено підготувати інформаційну листівку щодо динаміки збільшення тарифів на комунальні послуги протягом 2013-2016 років, спільно з директором студмістечка Сергієм Стецюком відпрацювати накази на поселення на 2016-2017 навчальний рік. Проректору Сергію Кваші – внести пропозиції нових критеріїв рейтингу науково-педагогічних працівників.

 

     У різному вчений секретар Оксана Барановська повідомила, що 23 червня на базі нашого університету відбудеться засідання Ради з питань аграрної освіти при Міністерстві освіти і науки України, де будуть розглядатися питання перспектив і шляхів розвитку дослідницьких університетів, ефективність використання земельних ресурсів вишів, проблеми підготовки робітничих кадрів для АПК тощо.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook