Навчальний процес і господарські питання – на порядку денному ректорату

28 березня 2016 року

    28 березня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Як зазначив очільник вишу, на цьому тижні відбудуться розширене засідання ректорату та вченої ради. На них планується заслухати звіти про виконання програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» двох кафедр ННІ лісового та садово-паркового господарства, факультету інформаційних технологій, Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової та розглянути ряд поточних питань діяльності вишу. 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про завершення розробки положення про координацію профорієнтації. Це дасть можливість провадити рекламну та агітаційну роботу більш системно. Паралельно з підготовкою до відзначення Дня університету, зазначив проректор, розпочато формування заявки на участь у щорічній виставці АГРО-2016.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило зупинився на земельних питаннях і проаналізував стан розгляду судових справ, в яких університет є зацікавленою стороною.

     Учений секретар Оксана Барановська детально представила проекти порядків денних на засідання ректорату та вченої ради, а також плану роботи на квітень.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про підсумки першого етапу всеукраїнських студентських олімпіад, участь в яких взяв кожен третій студент університету. Маємо 252 призери, найуспішніші з них вже готуються до другого етапу.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко представив результати рейтингу гуртожитків. Перше місце за гуртожитком №5, друге поділили №3 і 10, третє – №6 і 7. Триває конкурс на найкращі кімнати. На цьому тижні запланована нарада зі студентським самоврядуванням, на якій розглядатиметься питання корегування вартості навчання. На контролі центру – старт конкурсу «Голосіївська весна – 2016».

     Голова профкому студентів і аспірантів Олексій Муравський проінформував про запровадження конкурсу серед студентів на знання історії університету.

      

 

      Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, планово-фінансового відділу – Наталія Дробот, відділу кадрів – Микола Михайліченко, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко розповів про формування списків дітей викладачів, які оздоровлюватимуться в таборі «Чайка». Також на засіданні профкому розглянуті питання вартості відпочинку в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний», який розташований на березі Чорного моря на Одещині. У цьому році ціна на відпочинок однієї особи протягом десяти днів у поліпшеному номері складатиме 1380 гривень, а в звичайному – 850.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про входження НУБіП до QS рейтингу. Поки що місце університету в загальному списку ще не визначене, оскільки триває перевірка інформації, зокрема спілкування з роботодавцями. На контролі проректора – поліпшення якості харчування в студентських їдальнях і будівництва житла. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про готовність перших зразків меблів для гуртожитків. Цех працює і незабаром меблеві вироби спрезентують членам вченої ради. Крім того, розпочалося облаштування вхідної групи в ботанічний сад. До 1 травня будуть завершені ремонти місць загального користування у гуртожитках № 9 і 10, а в гуртожитку №2 – до кінця цього тижня.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на весняно-польових роботах в навчально-дослідних господарствах – на всіх ділянках закрита волога, підживлена пшениця, приступаємо до посіву ячменю і різнотрав’я. Продовжується підготовка до ліцензування наукових спеціальностей.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Сергію Кваші організувати профорієнтаційну роботу під час проведення ЗНО, авангардом якої мають стати саме студенти. Володимиру Отченашку доручено провести аналіз наукових публікацій викладачів за підсумками І кварталу, звертаючи увагу на публікації в наукометричних базах, Валерію Іщенку – активізувати роботи з відновлення третього корпусу, Вадиму Ткачуку – залучати до викладання в університеті іноземних професорів, Володимиру Курилу – завершити оформлення земельних ділянок, Віталію Коваленку – завершити формування плану виховної роботи на п’ять років, скласти графік зустрічей випускників різних років всіх факультетів, Миколі Михайліченку – оголосити конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників і директора Агрономічної дослідної станції.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив, що особливої уваги потребує якість освіти у відокремлених підрозділах університету, оскільки домінуюча частина випускників коледжів – це наші вступники. 

     Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

 

Денис Рудень
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook