Авторське право для бібліотекарів

1 лютого 2016 року

28 січня 2016 р. працівники бібліотеки взяли участь у науково-практичному семінарі «Проблеми авторського права у інформаційно-бібліотечній діяльності», що відбувся у науково-технічній бібліотеці ім.. Г.І. Денисенка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

 

Цей семінар проводився в рамках  проекту ГО «Асоціація «Інформатіо-Консорціум»», що спрямований на заохочення і забезпечення дотримання більш високих стандартів у галузі прав інтелектуальної власності в Україні та забезпечення бібліотекарів інформацією з авторського права.

Адже понад 90 % роботи кожної бібліотеки в тій чи іншій мірі пов’язано з використанням авторського права. З моменту свого виникнення кожна книгозбірня працює з «об’єктом інтелектуальної власності» – об’єктами творчості (підручник, монографія, стаття, дисертація) в друкованому та електронному вигляді. Водночас бібліотеки зацікавлені в існуванні як видавців, так і читачів.

           Тож учасники семінару мали змогу подискутувати стосовно проблем використання авторського права  у бібліотеках та ознайомитися із основними положеннями законодавства України про авторське право.

 

Цінним подарунком для бібліотекарів стала також презентація книги «Авторське право для бібліотекарів», видання якої є спільним проектом центру Беркмана «Інтернет і суспільство» при Гарвардському університеті  та Консорціуму eIFL («Електронна інформація для бібліотек»), до якого входять бібліотеки з понад 50 країн Африки, Азії та Європи.

 

 

Після завершення семінару його учасники отримали сертифікати від організаторів заходу.

Кіщак Тетяна,

директор наукової бібліотеки

 

 

 

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook