Науковці університету прийняли участь у міжнародній конференції м. Варна (Болгарія)

13 вересня 2015 року

13-15 вересня 2015 р. у Варненському економічному університеті (Болгарія) відбулася ІV Міжнародна науково – практична конференція: «Україна – Болгарія – Європейський союз: сучасний стан та перспективи».

 

 

У роботі конференції брали участь представники з різних країн, зокрема з Польщі, Болгарії, Грузії, Румунії, України та Росії.
Наш університет представляли співробітники кафедри фінансів і кредиту в.о. завідувача кафедри Давиденко Н.М. та доценти Гераймович В.Л., Данилевська – Жугунісова О.Є., Скрипник Г.О., а також кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н.Романенка завідувач кафедри проф. Рогач С.М. та доцент Гуцул Т.А.
Давиденко Н.М. презентувала доповідь на тему: «Фінансове забезпечення аграрного сектору України», яка викликала жваву дискусію зважаючи на те, що сьогодні усі учасники аграрного ринку переживають не найкращі часи. Сільськогосподарські виробники потребують більших обсягів грошових коштів, необхідних для проведення польових робіт через подорожчання виробничих ресурсів, фінансові установи зменшують обсяги кредитування та підвищують відсоткові ставки через підвищені ризики, а постачальники ресурсів зіткнулися зі значним падінням попиту через зменшення купівельної спроможності аграріїв.

 

Під час конференції проф. Рогач С.М. виступила з доповіддю «Проблеми і перспективи формування інституціонального середовища аграрного природокористування України». Учасники конференції виявили зацікавленість презентованою  науковою проблемою, оскільки подальший розвиток аграрної сфери кожної країни, яка є відповідальною за продовольче  забезпечення, безпосередньо залежить від темпів та якісного використання її природно-ресурсного потенціалу.  Відповідно проблеми інституціоналізації та збалансування  сучасних економічних відносин щодо раціонального використання природних ресурсів є значимими та актуальними як у теоретичному так і прикладному аспектах.

 

За результатами конференції науково – педагогічні працівники отримали сертифікати.

 

С.М. Рогач,
завідувач кафедри економіки підприємства
 ім. проф. І.Н.Романенка
Н.М. Давиденко
в.о. завідувача кафедри фінансів і кредиту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook