Максимальна увага – протипожежним заходам

10 серпня 2015 року

 10 серпня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулася нарада з пожежної безпеки. У ній взяв участь начальник Головного управління ДСНС України у Київській області  Василь Слободяник. Коли стовпчик термометра сягає позначки ледь не 40 градусів вище нуля за Цельсієм, по всій країні, зокрема Київщині, спалахують пожежі. Особлива загроза від загорання торфовищ. Адже, за словами фахівців, усунути пожежу на цих поверхнях вкрай важко. Такі випадки трапляються і на земельних ділянках навчально-дослідних господарств. Попри всю складність, із ситуацією, що повторюється з року в рік, але різною за масштабами, треба боротися. З’ясувати причини та знайти шляхи запобігання лиха і покликана зустріч. 

У дискусію активно включилися перший проректор Ігор Ібатуллін, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, професори Василь Туринський, Сергій Зібцев, директор НДГ «Ворзель» Іван Куделя. З огляду на озвучене, єдине, що зарадить пожежам – недопущення загорання. Відтак зусилля слід спрямовувати на проведення роз’яснювальної роботи, навчання мешканців населеного пункту, створення з їх числа відповідних пожежних дружин. У цьому своє плече готові підставити і фахівці з університету, запевнили Петро Лакида та Сергій Зібцев. Для цього треба лише бажання самої громади. За словами професора Зібцева, саме так діє весь цивілізований світ. Звичайно профілактика дасть позитивні результати тоді, якщо причини загорань торфовищ криються у людському недбальстві. Василь Слободяник вважає, що до цього мають долучитися також ЗМІ. Василь Туринський запропонував створити на зазначеній земельній ділянці рибне господарство. Іван Куделя переконаний, що позитивний ефект дасть і насадження певних культур. 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко дав доручення усім керівникам структурних підрозділів посилити заходи з протипожежної безпеки, провести відповідні навчання.
За результатами зустрічі домовлено вкінці тижня провести виїзну нараду з фахівцями та представниками державних органів влади з тим, щоб напрацювати конкретний план дій.
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook