Землевпорядники закріпили знання з фотограмметрії та дистанційного зондування землі на практиці

27 червня 2015 року

     З 8 по 20 червня студенти 3 курсу факультету землевпорядкування проходили навчальну практику з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування».
     Метою даної практики є закріплення, поглиблення і розширення теоретичних знань студентів в області використання матеріалів аерофотознімання для проведення землевпорядних і земельнокадастрових робіт.
     Завдання практики полягає в освоєнні студентами практичних навичок і технологій по виконанню вимірів, дешифруванню аерознімків, трансформуванню знімків і складанню спеціальних планів за матеріалами аерофотознімання.
     Перший тиждень практики студенти виконували польові роботи, які проходили на території Боярського коледжу екології і природних ресурсів та м. Боярка.

     Під керівництвом викладачів (доцент Бутенко Є.В. та асистент Колісник Г.М.) студенти виконували поставлені завдання, а саме: планову прив’язку аерознімків за допомогою електронного тахеометра або ж теодоліта і мірної стрічки, визначали координати опорних точок, виконували польове дешифрування аерознімка.
     Під час другого тижня навчальної практики проводилися роботи з камеральної обробки результатів польових робіт у навчальному корпусі № 6 університету. Викладачі перевіряли матеріали практики, а студенти виконували камеральне дешифрування, трансформування аерознімків і виготовлення плану місцевості.

     Після складання звіту всі студенти успішно здали навчальну практику з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» та вже приступили до нової навчальної практики з дисципліни «Геодезичні роботи при землеустрої».

Євген Бутенко,
доцент кафедри управління земельними ресурсами
Григорій Колісник, асистент

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook