Я – фахівець майбутнього
Завжди важко приймати рішення, які впливають на подальшу долю, особливо, коли це стосується вибору місця роботи чи продовження навчання. У червні 2015 року студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів напряму підготовки „Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” отримають дипломи ОКР „Бакалавр”. Більшість із них продовжать свій професійний ріст навчаючись в магістратурі, інші – підуть працювати за фахом.
Із метою сприяння адаптації наших випускників на виробництві, під керівництвом наставника академічної групи студентів 2 курсу скороченого терміну навчання доцента кафедри технологій виробництва молока та м’яса Коропець Лариси Анатоліївни був проведений семінар на тему «Я – фахівець майбутнього».
Зробити перший крок у самостійне життя, взяти на себе вантаж виробничої відповідальності, влитись у новий колектив і проявити себе – це складні проблеми, які постають перед кожним випускником, який приходить на перше робоче місце за фахом.
У зв’язку з цим, на семінарі розглянули питання щодо завдань та обов’язків технолога з виробництва та переробки продукції тваринництва, а також зміст та сфери використання знань і умінь майбутнього фахівця.
Студенти провели дискусію щодо нормативно-правових актів, що стосуються виробництва і переробки продукції тваринництва, проблем виробничої організації годівлі, відтворення, селекції і утримання тварин. Значної уваги надали організації виробництва і структурі сільськогосподарських підприємств, ієрархії працівників та умовам кар’єрного росту. Піднімали питання стосунків у робочому колективі, їх налагодження та виробничої етики.
Завершенням семінару стала екскурсія на виставку «Україна аграрна – 2015», де студенти ознайомилися з сучасним технологічним обладнанням тваринництва та особливостями його застосування і обслуговування.
За результатами семінару студенти висловили думку, що подібні заходи необхідно обов’язково проводити на випускних курсах, оскільки вони сприяють систематизації знань та навичок.
Антонюк Т.А.,
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса