Студмістечко: у переддень новорічних свят у гуртожитках не вщухає робота!

29 грудня 2023 року
  Поки студенти відпочивають на зимових канікулах від звичних університетських буднів, у кампусі триває робота. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко невтомно займається забезпеченням якнайкращих умов проживання для мешканців гуртожитків студентського містечка. На завершення ще одного буремного року в стані військової агресії, з ініціативи ректорату, була проведена тендерна процедура на закупівлю вікон, склопакетів, вхідних і балконних дверей.

  Валерій Іщенко, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності зазначає, що оновлення матеріально-технічної бази є пріоритетним завданням, навіть у час війни. У новому році продовжимо вектор руху саме в цьому напрямі.
  У гуртожитку № 1 для студентів ННІ лісового і садового-паркового господарства оновлять старі дерев’яні вікна і балконні двері. Металопластикові балконні двері відрізняються естетичним зовнішнім виглядом, високими теплоізолюючими властивостями та функціональністю, що стане в пригоді для студентів особливо в холодну пору року.

 

  У гуртожитках № 2, 3 також рестайлінг. Буде проводитись заміна вхідних дверей. Двері є візитівкою кожного будинку, завдяки технологічному прогресу, нові двері поєднують у собі високу енергоефективність, стильний дизайн, а головне – комфорт.
  На превеликий жаль, унаслідок дії вибухової хвилі в гуртожитку № 6 вибило дерев’яні вікна, а в гуртожитках № 5, 7 пошкоджено склопакети. Завдяки старанням керівництва університету їх було відновлено, проте одночасно з цим, тривали пошуки вирішення питання заміни на більш сучасні та якісні.
  Для гуртожитків № 8, 9, 11 також придбано склопакети для оновлення старих. До слова, заміна склопакетів є дуже важливою, адже їх наявність допомагає підвищити енергоефективність будівлі, оскільки між окремими шарами скла знаходиться повітряний проміжок, що допомагає зменшити втрату тепла.

 

  У гуртожитку №10 будуть встановлювати металопластикові вікна. Заміна старих дерев’яних вікон на новітні дозволить суттєво зменшити використання енергоресурсів під час опалювального періоду. Нові металопластикові вікна завдяки своїй енергозберігаючій функції покращать здоров’я студентам, адже вони зберігають тепло в кімнатах, що так важливо в зимовий період, знижують показники шумоізоляції в кімнатах, забезпечують комфортний мікроклімат приміщень та належні санітарно-гігієнічні умови проживання мешканців.

  Навіть у воєнний стан, скрутну фінансову ситуацію в державі, Національний університет біоресурсів і природокористування продовжує життєдіяльність та нагромаджує функціонал. Працюємо заради студентів, адже за ними майбутнє!

 

Сергій СТЕЦЮК,
директор студентського містечка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook