Колектив Ірпінського фахового коледжу схвалив звіт директора Дмитра Костюка

14 грудня 2023 року
  13 грудня 2023 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулися збори трудового колективу, під час яких колектив заслухав звіт директора, к.пед.н., доцента Дмитра Костюка та звіт голови профспілкового комітету Лілії Чайки за 2023 рік.

  До проведення цьогорічних зборів долучились поважні гості Вадим Кондратюк, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності НУБіП України, д.с.-г.н., професор, Анатолій Діброва, декан економічного факультету НУБіП України, д.е.н., професор, голова наглядової ради та куратор коледжу, Василь Хвостіков, голова Київської обласної ради професійних спілок.

  До початку заходу гості мали можливість оглянути територію, матеріально-технічну базу та навчальні корпуси коледжу. Вони відвідали реконструйовану котельню, оглянули укриття, а також навчальні лабораторії та аудиторії, які використовуються в освітньому процесі.

 

 

 

 

  Дмитро Костюк розпочав свій виступ із подяки захисникам України за те, що вони дають нам можливість жити, працювати та навчатися, згадав викладача та випускників коледжу, які віддали життя за нашу свободу і наше право жити чесними і гідними людьми у власній Державі. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.
  Під час презентації свого звіту директор проаналізував роботу колективу протягом 2023 року, представив основні здобутки коледжу.
  Директор зауважив, що в складних умовах військового стану Ірпінський фаховий коледж надає якісні освітні послуги з підготовки фахівців, оновлює матеріально-технічну базу, зосередив увагу присутніх на тому, що попри всі труднощі, зусилля колективу і адміністрації коледжу були спрямовані на створення безпечних умов праці і навчання, продовження реалізації сформованого курсу щодо інноваційного розвитку закладу освіти. Навіть під час війни колектив виконує свою місію, що підтверджено успішним проходженням акредитаційних експертиз освітньо-професійних програм «Економіка», «Маркетинг» та «Харчові технології».

  Дмитро Андрійович детально проаналізував роботу коледжу в таких напрямках, як: профорієнтаційна робота, вступна кампанія, виконання обсягів державного замовлення та функціонування міжкафедральної навчальної лабораторії. У своєму виступі згадав і низку профорієнтаційних заходів, які проводить заклад освіти для школярів. Було також відзначено, що 74 випускники коледжу продовжили навчання в базовому університеті, з них 58 осіб – на базі міжкафедральної навчальної лабораторії.
  Значна увага приділялася практичній підготовці студентів. За звітний період розширено бази виробничих практик, зокрема зі спеціальності Харчові технології. До освітнього процесу долучалися провідні фахівці сфери виробництва, торгівлі, ІТ-сфери, проводилися виїзні практичні заняття на базі виробничих підприємств Приірпіння та Київської області.
  У 2023 році коледж активно співпрацював з кафедрами факультетів НУБіП України, що сприяло покращенню якості підготовки фахівців. Основними формати співпраці були такі: участь у семінарах та конференціях, підвищення кваліфікації викладачів, атестація випускників тощо.
  Звіт містив ґрунтовний аналіз проведеної виховної роботи в коледжі, ішлося передусім про національно-патріотичне виховання, культурні та спортивні досягнення. Наголосив також на тому, що коледж усіляко долучається до підтримки Збройних Сил України та українських військових.
     Директор з гордістю розповів про успіхи студентів коледжу. Вони здобули перемоги в олімпіадах, спортивних змаганнях обласного та міжнародного рівня, а також достойно представляли коледж на всеукраїнських і міжнародних конференціях. Протягом року спостерігалася тісна співпраця адміністрації коледжу зі студентським активом, і робота студентського самоврядування пожвавилася.
     Одним із важливих здобутків 2023 року є покращення матеріально-технічної бази закладу освіти, за підтримки ректора університету, д.пед.н., професора, академіка НАПН та НААН України Станіслава Ніколаєнка, проректора з науково-педагогічної роботи, д.е.н., професора, академіка НААН України Сергія Кваші та компанії ТОВ «АТ Каргілл» реалізовано два масштабні проєкти: проведено реконструкцію стадіону та котельні коледжу.
  Упродовж звітного періоду відкрито дві навчальні лабораторії «Технології приготування кулінарної продукції» та «Організації ресторанного обслуговування», здійснюються капітальні та поточні ремонти навчальних аудиторій та загальних приміщень; оновлюється комп’ютерна техніка тощо.
  Також очільником закладу представлено детальний аналіз фінансового стану коледжу. Слід відзначити, що впродовж звітного періоду вчасно виплачувалася заробітна плата, стипендія, оплачені рахунки тощо.
  Серед основних завдань на 2024 рік Дмитро Костюк визначив такі: подальша реалізація взаємозв’язків НУБіП України й коледжу, підвищення якості освітнього процесу, створення лабораторії маркетингу і лабораторії мережевих технологій, урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи, виховання справжніх патріотів, збільшення надходжень до спеціального фонду тощо.

  Від імені колективу директор Дмитро Костюк висловив подяку за постійну підтримку ректору університету Станіславу Ніколаєнку, голові громадського руху «Рідна країна» Миколі Томенку, народному депутату України Костянтину Бондарєву, декану факультету харчових технологій Ларисі Баль-Прилипко, випускникам коледжу Кирилу Пшеславському, Ігорю Пінчуку, американському волонтеру-місіонеру Джону Бакленду, ПриватБанку.
  Наприкінці зустрічі Дмитро Андрійович наголосив, що колектив коледжу зумів адаптуватися й жити, працювати та надавати якісну освіту у нових реаліях сьогодення. Подякував кожному працівнику за стійкість та незламність.
  Звіт директора прокоментували та висловились у його підтримку Вікторія Сова, заступник директора з навчальної роботи, Емілія Дібрівна, голова циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій, Олександр Котяш, викладач української мови та літератури, Оксана Чеверноженко, заступник головного бухгалтера коледжу, Олександр Тимченко, фахівець з цивільного захисту, Катерина Харченко, голова студентської організації коледжу. Виступаючі акцентували увагу на позитивних змінах, які помітно у всіх напрямках діяльності, зокрема зазначили, що за звітній період, попри всі складнощі й негаразди, була виконана колосальна робота в усіх напрямках, і це відзначили експерти при проведенні акредитаційних експертиз освітньо-професійних програм.

 

 

 

  Після обговорення доповіді директора коледжу до слова запросили Вадима Кондратюка, який зазначив, що коледж швидко відновлюється та має всі можливості здійснювати на високому рівні підготовку студентів, які будуть працювати на благо нашої Держави та відновлювати економіку, підтвердженням цього є сьогоднішній звіт. Дивлячись на результати і завдання, які ставить перед колективом директор, у коледжу є майбутнє. Далі акцентував увагу на основних завданнях, зокрема: проведення профорієнтаційної роботи, тісній співпраці з НУБіП України та зазначив, що всі мають мобілізувати зусилля на забезпечення високої якості освіти.

  Вадим Миколайович передав колективу щирі вітання від ректора Станіслава Ніколаєнка та побажав міцного здоров’я, мирного неба, Перемоги, процвітання Україні.

  Анатолій Діброва відмітив ґрунтовний аналіз роботи колективу коледжу у звіті директора, наголосив не збавляти темпи, подякував за співпрацю, відзначив високий рівень підготовки студентів. Анатолій Дмитрович високо оцінив роботу колективу закладу та побажав плідної роботи у 2024 році.

  Прозвітувала про свою роботу і голова профспілкового комітету коледжу Лілія Чайка. Лілія Василівна зупинилася на важливих аспектах діяльності комітету, а саме: через воєнний стан певна кількість співробітників та студентів потребували фінансової допомоги; попри непросте фінансове становище, протягом 2023 року жоден захід в коледжі не проходив без фінансової підтримки профспілки. Вона закликала присутніх звертатися до профкому за допомогою у вирішенні побутових питань і захисті прав та інтересів працівників коледжу, побажала колективу вірити в нашу перемогу та всіма зусиллями наближати її.

  В обговорені звіту голови профспілкової організації взяли участь Наталя Даль, викладач математики, Тетяна Кириленко, вихователь гуртожитку, Діана Білокоровська. голова студентської організації гуртожитку та голова Київської обласної ради професійних спілок Василь Хвостіков.

 

 

  У підсумку учасники зборів позитивно оцінили роботу трудового колективу під керівництвом директора Дмитра Костюка та роботу профспілкового комітету коледжу, схвалили звіти та підтримали окреслені завдання на 2024 рік.

Оксана Погоріла,
методист коледжу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook