Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК учасники бізнес-зустрічі «Кондитерський бізнес 2023»
Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК учасники бізнес-зустрічі «Кондитерський бізнес 2023»
12 вересня 2023 року
7 вересня в Києві відбувся щорічний захід «Кондитерський бізнес» традиційне місце зустрічі виробників кондитерської продукції, постачальників технологій та пакування. В заході прийняли участь викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: декан факультету Лариса БАЛЬ-ПРИЛИПКО, професор Генадій ТКАЧ, доценти Олена ОЧКОЛЯС та Микола НІКОЛАЄНКО.
Під час бізнес-зустрічі розглядалися світові тенденції ринку кондитерської промисловості, стратегії компаній за сучасних умов, а також сучасні технології виробництва та пакування кондитерських виробів. Зокрема, спікери розкривали такі теми:
- Огляд українського ринку кондитерських виробів;
- Цукрові новини та прогнози;
- Тренди ринку кондитерських виробів;
- Багатофункціональні емульгатори нового покоління в кондитерських і хлібопекарських виробах;
- Покращення смаку й ароматики какао в глазурі;
- Модернізація й особливості виробництва соняшникового насіння в Україні;
- Горіхи для кондитерської галузі;
- Тренди у дизайні пакування або ж як не пересолити;
- Специфіка склеювання пакетів для хліба та кондитерських виробів;
- Досвід рекрутингу технологів харчової промисловості на постійну роботу та проекти;
- Досвід підготовки компаній до виходу на зовнішні ринки;
- Нові пакувальні рішення для кондитерської продукції з термоформованої тари;
- Здорове харчування та якість життя.
Зокрема із доповіддю «Здорове харчування та якість життя» виступив професор кафедри громадського здоров'я та нутриціології Генадій ТКАЧ, який відзначив основні фактори здорового харчування сьогодення.
Учасники форуму мали можливість ознайомитися зі світовими тенденціями ринку кондитерської промисловості, сучасними технологіями виробництва та пакування кондитерських виробів, а також обговорити можливі шляхи вирішення деяких завдань, продиктованих новими політичними, економічними та соціальними реаліями.
Сьогодні технологічними підприємствами випускається досить широкий асортимент кондитерських виробів. Варто відмітити, що вітчизняними фахівцями активно продовжується робота над удосконаленням та розробкою нових технологій з лікувально-профілактичним спрямуванням. Серед таких продуктів на кондитерському форумі можна було зустріти: зефір з використанням еламіну, бісквітні та пастильні вироби з лікувально-профілактичним спрямуванням, хлібні вироби з використанням борошна з чорнозерної спельти та ін.
У рамках другої сесії відбулося панельне обговорення «Кондитерка та здорове харчування».
Олена Очколяс,
доцент кафедри технології м’ясних,
доцент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів