Перша лекція з нової дисципліни «Кінологія і фелінологія з основами першої долікарської ветеринарної допомоги»

29 серпня 2023 року
  Співпраця з практичною ветеринарною медициною є одним з основних напрямів, який дозволяє підвищувати якість підготовки висококваліфікованих фахівців. Так, 28.08.2023 року відбулась лекція професора Радзиховського М.Л. з дисципліни «Кінологія і фелінологія з основами першої долікарської ветеринарної допомоги», де були запрошені гості, провідні лікарі клініки ветеринарної медицини «Багіра» – Сорока Катерина Степанівна і Совєткіна Олена Сергіївна.

  Під час заняття практикуючі лікарі ветеринарної медицини розповіли здобувачам вищої освіти про особливості роботи з дрібними тваринами, а саме собаками та кішками. Актуальним питанням лекції постала необхідність обговорити особливості утримання тварин за високих температурних показників повітря та проведення профілактичних заходів за таких умов. Катерина Степанівна та Олена Сергіївна розповіли про тернистий шлях від асистента до провідного лікаря ветеринарної медицини, підкреслюючи важливість теоретичних знань, отриманих під час навчання в університеті, які мають важливе підґрунтя у формуванні висококласного спеціаліста. Здобувачі вищої освіти проявили значний інтерес до лекції, що відображалось у значній кількості різноманітних запитань.

  Підсумовуючи слід зазначити, що теорія завжди має бути підкріплена практикою, тому даного роду заняття доцільно проводити у такому поєднанні й надалі. Співпраця та взаєморозуміння з практикуючими лікарями ветеринарної медицини сприяє удосконаленню професійних умінь і навичок, ефективному формуванню творчого професійного світогляду студентів, стимулює розвиток критичного ставлення до дійсності, формує здатність студента приймати обґрунтовані рішення в нестандартних ситуаціях, здійснювати самоаналіз і самооцінку власної діяльності.

Максим Жуковський,
асистент кафедри епізоотології,
мікробіології і вірусології

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook