Від ідеї – до практики: на звітах директорів визначено стратегії розвитку ННІ та факультетів

12 лютого 2015 року

 12 лютого підбито підсумки діяльності навчально-наукових інститутів за минулий рік та визначено шляхи розвитку у поточному році. Крім трудового колективу, звіти директорів ННІ, які діяли у 2014 році, заслухали і представники ректорату. 

 
Проректор Сергій Кваша завітав до ННІ старої структури – бізнесу, земельних ресурсів і правознавства. На представленні звітів Григорія Демидася та Петра Лакиди побував перший проректор Ігор Ібатуллін, а Олени ГлазуновоїАндрій Кудін. За участю проректора Володимира Курила обговорили підсумки діяльності два ННІ – технічний та  енергетики і автоматики. Звіти Вадима Кондратюка, Лариси Баль-Прилипко відвідали відповідно вчений секретар Оксана Барановська та проректор Валерій Іщенко
 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко завітав на звіт Миколи Цвіліховського та Марії Кулаєць. Вони представили результати діяльності у 2014-му та окреслили завдання на 2015-й. 
 
 
Хоча рік, що минув, видався непростим, колективи підрозділів виконали величезний об’єм роботи. Зокрема, йдеться про успішну вступну кампанію, збільшення чисельності контрактників. Так, ветеринарний факультет майже заповнив ліцензійний обсяг за програмами підготовки ОКР «Магістр».  Ліцензували нову спеціальність і в ННІ післядипломної освіти. Крім того, протягом року обидва інститути тісно співпрацювали. Завдяки цьому, 679  фахівців ветеринарної медицини пройшли  підвищення кваліфікації. Мова йшла і про перспективи науково-дослідних робіт на факультеті ветеринарної медицини, відкриття нової кафедри в ННІ післядипломної освіти, поліпшення матеріально-технічної бази ННВ клінічний центр «Ветмедсервіс», підпорядкування гуртожитку № 9, акредитацію спеціальності «Ветеринарна медицина» Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти та інше. 
 
 
В обговоренні звіту Миколи Цвіліховського взяли участь Микола Захаренко, Віталій Любецький, Ольга Якубчак. Їх, як і багатьох викладачів усього університету, хвилювали питання зменшення з 1 вересня педагогічного навантаження на НПП до 600 годин, оптимізація підсумкового контролю знань студентів, підготовки фахівців відповідно до потреб ринку праці, удосконалення профорієнтаційної роботи. А Олег Мельник наголосив, що культурно-виховна робота має спрямовуватися у руслі патріотичного виховання.
 
 
 
Схвально відгукнулися про діяльність ННІ післядипломної освіти та запропонували шляхи його покращення і розвитку запрошені гості – директор департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Сергій Кадигроб, директор НМЦ інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ВНЗ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко, заступник директора департаменту ветеринарної медицини України Микола Білоус, генеральний директор Аграрного союзу України Геннадій Новіков, голова Білоцерківської районної ради Леонід Розпутній, заступник начальника Київського обласного управління агропромислового розвитку Сергій Гвоздь, завідувач відділом ННЦ «Інститут аграрної економіки» Михайло Кропивка, віце-президент асоціації фермерів та приватних землевласників України Віталій Львов. Своє бачення перспектив інституту висловили заступник директора Віктор Пабат, завідувачі кафедр Ольга Витвицька та Тетяна Кальна-Дубінюк
 
 
 
Ректор зазначив, що стратегії розвитку підрозділів, які корелюються з програмою «Голосіївська ініціатива – 2020», обрані вірно. Проте, щоб і надалі ефективно здійснювати підготовку кадрів та підвищувати кваліфікацію, слід об’єднувати зусилля з факультетом інформаційних технологій. Запровадження дистанційної освіти, інтерактивних технологій, сучасних методик вивчення іноземних мов, залучення на навчання іноземних студентів – ключові напрями подальшої роботи. 
 
 
 
Також Станіслав Миколайович звернув увагу на те, що результатами науково-дослідної роботи мають стати запровадження розробок на виробництві. Для підвищення якості знань в університеті планується створення Центру оцінювання знань. Гострими, як зазначив ректор, залишаються соціально-побутові питання. Для їх вирішення заплановано побудову гуртожитків та житлового будинку, оснащення лекційних аудиторій, лабораторій сучасним обладнанням, оновлення системи харчування, створення медичного забезпечення. 
 
Станіслав Ніколаєнко закликав колективи структурних підрозділів братися за роботу і переходити від ідеї до практики, аби втілити в життя все заплановане. 
 
Робота усіх підрозділів за 2014 рік була визнана задовільною.
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook