Боярський фаховий коледж гостинно зустрів радницю Посольства Фінляндії в Україні

17 травня 2023 року
  16 травня 2023 р. Мінна ХАККАРАЙНЕН, Радниця з питань освіти Посольства Фінляндії в Україні, відвідала Боярський фаховий коледж НУБіП України. Візит відбувся за сприяння Представництва ЄС в Україні, у рамках якого активно діє Євроклуб HistoryEU Боярського фахового коледжу.

  

  Під час візиту пані Мінна ХАККАРАЙНЕН мала змістовну бесіду з директором коледжу Сергієм КРОПИВКОМ та координаторкою Євроклубу HistoryEU Людмилою РАДЧЕНКО. Під час спілкування відбувся обмін думками щодо подальшої співпраці.

  Директор розповів історію створення навчального закладу та планами розвитку коледжу. З великим інтересом делегація ознайомилась з кампусом, цікавою стала прогулянка територією коледжу.
  Мінна ХАККАРАЙНЕН виступила перед здобувачами освіти та викладачами на тему «Європейські цінності». У своєму виступі вона віддала належне історії ЄС, входження Фінляндії до ЄС, зосередила увагу на гендерній рівності, та зазначила, що ФР є лідером у сфері гендерної рівності. Громадяни її країни поважають ідею, що чоловіки і жінки мають рівний доступ до влади, гідної винагороди за працю та впливу у суспільстві.
  За словами пані Радниці, нинішнє керівництво ФР здійснює послідовну політику щодо надання Україні підтримки, яка б сприяла розвитку її відносин з ЄС.

 

  Пані Мінна докладно відповіла на запитання студентів, що стосувалися, зокрема, позиції ФР щодо повномасштабного вторгнення в Україну країни агресора, геополітичного місця України в сучасному світі, зовнішньої політики ФР та її членства в НАТО.

 

 

  Коротку історію Євроклубу HistoryEU розповіла його координаторка Людмила РАДЧЕНКО. Вона зазначила, що на сьогодні в учасників Євроклубу є унікальна можливість отримувати знання з питань ЄС, брати участь у різних змаганнях, заходах, проєктах, круглих столах, челенджах, марафонах, всесвітніх вебінарах, як в межах країни, так і спільно з країнами ЄС. Завдяки цьому відбувається формування soft skills особистості. Особистості, яка комунікує, яка вміє працювати в команді.

  На закінчення зустрічі гостя подякувала за теплу зустріч, наголосила, що з повагою спостерігає за Україною, яка відбудовує національну ідентичність, оновлюється та розбудовує себе, прагне не завдавати шкоди сусідам та очікує розуміння від них.

  Мінна ХАККАРАЙНЕН високо оцінила партнерські відносини Євроклубу «HistoryEU» з Представництвом ЄС, які плідно розвиваються уже третій рік поспіль. Побажала успіхів студентам, вдалих виступів на міжнародних конкурсах, що сприятиме зміцненню держави та зростанню її авторитету на міжнародній арені.

 

Людмила РАДЧЕНКО,
координаторка Євроклубу HistoryEU

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook