Спартакіада студентів НУБіП України

У 2016-2017 навчальному році проводиться 60-та за ліком cпартакіада студентів НУБіП України. Змагання проводяться відповідно до «Положення про фізкультурно-масову та спортивну роботу в НУБіП України» затвердженого ректором університету. Змагання для студентів організовує і проводить колектив кафедри фізичного виховання.  Програма змагань складається з видів спорту якими можливо займатись на наявній спортивній базі університету. Види спорту визначає кафедра фізичного виховання. Результати змагань підводяться як в особистому заліку (в особисто-командних видах спорту: легка атлетика, важка атлетика та інші) так і в командному заліку. За результатами змагань з кожного виду спорту і в цілому по Спартакіаді підводиться командний залік серед структурних підрозділів університету в яких навчаються студенти денної форми навчання. До 2014 року командний залік підводився окремо серед 11 команд студентів навчально-наукових інститутів (ННІ) і окремо серед 19 команд студентів факультетів. З 2015 року, у зв’язку зі зміною структури університету, командний залік підводиться серед команд студентів двох ННІ і тринадцяти факультетів разом, в одному протоколі. Готують команди студентів до змагань у навчальний та позанавчальний час викладачі кафедри фізичного виховання заступники директорів ННІ і деканів факультетів з фізичного виховання на громадських засадах (відповідно до наказу по університету). Кращі студенти-спортсмени мають можливість займатись два-чотири рази на тиждень у складі збірних команд університету з різних видів спорту під керівництвом викладачів кафедри фізичного виховання відповідальних за підготовку збірних команд студентів НУБіП України на громадських засадах (відповідно до наказу по університету).

Проект календарного плану проведення змагань Спартакіади студентів НУБіП України на 2016-2017 навчальний рік розміщено в розділі Календарний план спортивних заходів.

Результати змагань друкуються в електронному вигляді і розміщуються в холі навчального корпусу №9 (спортивний корпус) і на сайті НУБіП України в розділі Спорт/Протоколи змагань.

Змагання спартакіади студентів НУБіП України 2016-2017 навчальноого року 

  • 21-28 листопада 2016 року спартакіада студентів НУБіП України 2016-2017 н.р. з волейболу серед чоловічих команд. Розклад, результати ігор можна переглянути на сторінці Спорт/Протоколи змагань. Головний суддя змагань Д.В. Магльований, асистент кафедри фізичного виховання, відповідальний за підготовку збірної команди НУБіП України з волейболу (чоловіки), головний секретар - А.В. Паткевич, старший викладач кафедри фізичного виховання, відповідальний за підготовку збірної команди НУБіП України з волейболу (жінки)

  • 1-14 листопада 2016 року спартакіада студентів НУБіП України 2016-2017 н.р. з волейболу серед жіночих команд. Результати змагань можна переглянути на сторінці Спорт/Протоколи змагань. Головний суддя змагань А.В. Паткевич, старший викладач кафедри фізичного виховання, відповідальний за підготовку збірної команди НУБіП України з волейболу (жінки), головний секретар - Д.В. Магльований, асистент кафедри фізичного виховання. Стаття про змагання: https://nubip.edu.ua/node/26729

 

  • 9-11 листопада 2016 року (середа - п`ятниця) спартакіада студентів НУБіП України 2016-2017 н.р. з десятиборства з нагоди «Дня студента» на кубок проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Іщенка В.В. Результати змагань можна переглянути тут. До програми 10-тиборства входили змагання з таких видів спорту і окремих вправ: 9 листопада - волейбол (виконання подачі м`яча), баскетбол (кидки у баскетбольний кошик), міні-футболу (удари по воротах), стрибки через скакалку, човниковий біг  ("конверт", естафета),  стрибки у довжину з місця; 10 листопада - дартс, шахи; 11 листопада - спортивне орієнтування (лабіринт, естафета),  теніс настільний. Положення про змагання, регламент змагань розміщені на сторінці Спорт/Положення змагань

Змагання командні серед збірних команд факультетів, ННІ. Склад команди 8 осіб (4 чоловіки + 4 жінки), у 9 видах програми змагань беруть участь 4 особи (2 чол. + 2 жін.), у тенісі настільному - 2 особи (1 чол. + 1 жін.). Заявки приймаються тільки у надрукованому виді, підписані деканом факультету або директором ННІ і завірені печаткою. Заявки подаються головному секретарю змагань безпосередньо перед початком першого виду програми змагань. Реєстрація та виклик учасників змагань перед початком кожного виду програми – за студентським квитком.

7.11.2016 проведено жеребкування команд по видах програми змагань, результати можна переглянути тут, схему пробігання човникового бігу "конверт" можна переглянути  тут 

Фото зі змагань можна переглянути за посиланням: https://vk.com/photo-65386305_456239031

 

11.11. 2016 р. вперше в НУБіП України проведені змагання з одного з виду спортивного орієнтування - лабіринту. Для підготовки учасників до цього для більшості нового виду 8 грудня у холі  спортивного корпусу №9 було обладнано спрощений варіант лабіринту. Учасники знайомлювались з правилами змаганння і долали 4 варіанти дистанції:

 

9 етап змагань 10-тиборства - "лабіринт" пройшов 11.11.2016 в ігровій залі, на майданчику було сплановано і встановлено 28 фігур на яких розміщено 21 електронна станція для відмітки. Схема лабіринту з тренувальною дистанцією для ознайомлення учасників з умовами змагань:

Завдання учасника якнайшвидше прибігти до намальованих на схемі точок (в центрі кола) у заданій на схемі послідовності, відмітитись на старті, точках, фініші за допомогою спеціальної електронної карточки. За неправильну відмітку (відмітку на іншій точці) учаснику до бігового часу додається штрафний час 15 секунд. Змагання естафетні, одночасно стартує 3 команди. У кожного учасника різні дистанції. Четвертий учасник естафети після фінішу відмічається на фінішній станції і миттєво отримує роздрукований на спеціальному принтері результат з порядком і часом проходження кожного учасника на кожній точці. Результати усіх команд і вірну послідовність знаходження точок можна побачити і порівняти нижче. Для наочності кожна дистанція, яку долала команда, позначена різним кольором.

Фото зі змагань з лабіринту В. Бортніка:

 

Обробка суддями результатів фінішувавших команд - "зчитування" результатів команд з електронної картки після фінішу 4-го етапу естафети:

Змагання з лабіринту стали можливими завдяки обладнанню безкоштовно наданому представниками федерації спортивного орієнтування міста Києва (сайт http://kiev-orient.at.ua/) та методичною допомогою в плануванні, організації змагань: В. Кудріним (обладнання лабіринту), В. Ткаченко (електронна відмітка). Загальна вартість обладнання - 150 тис. грн. На фото судді, організатори змагань (зліва - направо): Вячеслав Пархоменко, Людмила Рудич, Володимир Кудрін, Василь Бортнік, Дмитро Магльований, Валентина Магльована

  • 8-9 листопада 2016 року – спартакіада студентів НУБіП України з шашок. Протоколи змагань розміщені на сторінці Спорт/Протоколи змагань. Фото зі змагань Олексія Бешуна:

  

  • з 21 вересня 2016 року - спартакіада студентів НУБіП України з футболу (чоловіки). Розклад і результати ігор можна переглянути на сторінці Протоколи змагань. Місце змагань: стадіон НУБіП України. Змагання командні. Головний суддя змагань з футболу (чоловіки) - Прохніч Валерій Миколайович, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар - Костенко Микола Петрович, завідувач кафедри фізичного виховання. Ігрові дні: понеділок, вівторок, середа. 15 команд ННІ і факультетів за жеребом поділені на 4 групи. Ігри у групах проходять за коловою системою. Команди, які займають 1 і 2 місця у групах виходять до наступного кола змагань.

 

 

  • 25 жовтня - 02 листопада 2016 року – спартакіада студентів НУБіП України з шахів.

Результати змагань можна переглянути на сторінці Спорт/Протоколи змагань. В змаганнях взяли участь 104 студенти, які представляди 15 команд факультетів і ННІ. Призери змагань виявились лише в останньому турі. Перемогу здобула команда економічного факультету, яка на півтора очка випередила команду агробіологічного факультету, третє місце зайняла команда механіко-технологічного факультету. Головний суддя змагань з шахів Слепцов Юрій Віталійович, доцент кафедри закритого ґрунту, кандидат с.-г. наук, капітан збіної команди співробітників НУБіП України з шахів, головний секретар - Прохніч Валерій Миколайович, старший викладач кафедри фізичного виховання. Фото зі змагань Олексія Бешуна. Більше фото зі змагань розміщено на сторінці Фотогалерея

Фото зі змагань Олексія Бешуна. Переможці турніру команда економічного факультету:

Друге місце зайняла команда агробіологічного факультету:

Третє місце зайняла команда механіко-технологічного факультету:

  •  

 За поданням керівництва університету і рішенням зборів кафедри фізичного виховання від 19.10.2016 р. внесено зміни і доповнення до Положення про фізкультурно-масову та спортивну роботу в НУБіП України стосовно проведення змагань спартакіади студентів НУБіП України з шахів. А саме: 

- кількість учасників від команди збільшено з чотирьох до шести;

- склад команди до 12 осіб (6 основних гравців і до 6 запасних);

- до кожного туру допускаються команди які мають не менше трьох учасників;

- в складі команди має буте не менше двох жінок, які грають на 5-ій і 6-ій дошках;

- основний час гри на одну партію 30 хвилин;

- за день комнди грають 2 тури. 

Фото зі змагань Олексія Бешуна:

 

  • 11.10.2016 року - Військово-спортивне багатоборство "Патріот НУБіП України"

 

  • У 2015-2016 навчальному році в НУБіП України проведені 14 змагань за програмою спартакіади студентів НУБіП України. Всього у змаганнях взяли участь 1227 студентів з двох ННІ, 13 факультетів і кафедри військової підготовки:

Список спортсменів учасників спартакіади студентів НУБіП України 2015-2016 навчального року.

  • Спартакіада студентів НУБіП України з легкої атлетики  Термін змагань: 17, 23, 24 квітня 2016.   Місце змагань: стадіон НУБіП України. Змагання особисто-командні. Головний суддя змагань - Чирва Петро Олександрович старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар - Гордєєва Сваітлана Валентинівна старший викладач кафедри фізичного вихованна.

17 травня 2016 року (вівторок) результати змагань з бігу на 100 метрів серед жінок і чоловіків розміщені на сторінці Спорт/Протоколи змагань

У звязку з дощем, прохолодною погодою, мокрими біговими доріжками, вимогами техніки безпеки змагання з легкої атлетики заплановані на 17.05.2016 року зупинені і перенесені рішенням зборів викладачів кафедри фізичного виховання на 18.05.2016 року.

18.05.2016 року також дощ - змагання спартакіади студентів НУБіП України з легкої атлетики перенесені на 24-25.05.2016 (вівторок - середа)

Оновлена Програма та розклад змагань спартакіади студентів НУБіП України з легкої атлетики розміщена на сторінці Спорт/Протоколи змагань:

Більше фото можна переглянути на сторінці: https://vk.com/photo-65386305_418459692

  •  Спартакіада студентів НУБіП України з важкої атлетики. Термін змагань: 13 квітня 2016.  1 день (15:30 - 22:00). Місце змагань: навчальний корпус №9, спеціалізована зала важкої атлетики. Змагання особисто-командні. Головний суддя змагань - Береза Григорій Юхимович, старший викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту СРОСР з важкої атлетики, головний секретар - Пархоменко В`ячеслав Кузьмович, старший викладач кафедри фізичного виховання, суддя зі спорту національноъ категорії. У змаганнях взяли участь 64 студентів (16 жінок і 48 чоловіків) з 9 факультетів. За рівнем показаних результатів один спортсмен виконав норматив 1-го дорослого розряду - Волков Ігор, студент факультету конструювання та дизайна у ваговій категорії 77 кг у сумі двоборства підняв 216 кг, чотири студенти показали результат рівня 2-го дорослого спортивного розряду.
  • Спартакіада студентів НУБіП України з тенісу настільного  Термін змагань: 12 квітня 2016.  1 ігровий день. Місце змагань: навчальний корпус №9, ігрова зала. Змагання особисто-командні. Головний суддя змагань - Чирва Петро Олександрович, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар - Черкашин Дмитро Костянтинович, доцент кафедри фізичного виховання. У змаганнях взяли участь 50 студентів з 15 команд.
  • Спартакіада студентів з баскетболу 3 х 3 серед жіночих команд Термін змагань: 4 квітня 2016.  1 ігровий день. Місце змагань: навчальний корпус №9, ігрова зала.  Головний суддя змагань - Євтушенко Ірина Михайлівна, викладач кафедри фізичного виховання, судді зі спорту національної категорії, майстер спорту СРСР міжнародного класу з баскетболу, головний секретар - Хотенцева Олена Вікторівна, викладач кафедри фізичного виховання,  майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу. У змаганнях взяли участь 53 студентки з 12 команд. На фото призери змагань:

  • Спартакіада студентів НУБіП України з баскетболу серед чоловічих команд  Термін змагань: 16-30 березня 2016.  8 ігрових днів, 29 ігор. Місце змагань: навчальний корпус №9, ігрова зала.  Головний суддя змагань - Євтушенко Ірина Михайлівна, викладач кафедри фізичного виховання, судді зі спорту національної категорії, майстер спорту СРСР міжнародного класу з баскетболу, головний секретар - Хотенцева Олена Вікторівна, викладач кафедри фізичного виховання,  майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу. У змаганнях взяли участь 139 студентів з 14 команд.

  • Спартакіада студентів НУБіП України з гирьового спорту Термін змагань: 10 березня 2016 (четвер).  Місце змагань: навчальний корпус №9, зала важкої атлетики.  Зважування: 15:00-16:00, змагання: 16:30-18:50. Головний суддя - Г.Ю. Береза, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар - В.К. Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання. У змаганнях взяли участь 55 студентів (51 чол. + 4 жін.) з 11 ННІ, факультетів.
  • Спартакіада студентів НУБіП України з шахів Термін змагань: 1-3 березня 2016 (понеділок-середа).  Місце змагань: навчальний корпус №5, аудиторія 19  Початок змагань: 16:30. Головний суддя -В.М. Прохніч, старший викладач кафедри фізичного виховання, головний секретар - В.К. Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання. У змаганнях взяли участь 55 студентів (41 чол. + 14 жін.) з 13 ННІ, факультетів.

Змагання командні. У змаганнях берали участь збірні команди 12 факультетів. Склад команди 4 особи (з яких має бути не менше ніж 1 студентка) і 4 запасних, всього 8 осіб. Дозволяється робити дозаявку в ході турніру. На четвертій дошці грають тільки жінки. Кожна команда приходить на тур з двома комплектами шахів.

Основний склад визначається за першим туром. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці. Запасний учасник може замінити любого учасника основного складу в ході турніру. Запасний учасник може грати на будь-якій дошці. Переміщення учасників основного складу у ході турніру по дошках забороняється. До кожного туру допускаються команди, які мають не менше двох учасників. Регламент очікування команд суперника – 15 хвилин, після чого команді, яка не з`явилась на тур, зараховується поразка. Контрольний час гри – 40 хвилин на партію. Якщо партію не завершено протягом 40 хвилин - партія дограється за шаховим годинником, суддя встановлює суперникам час по 5 хвилин на догравання партії.

Система розіграшу змагань – за модифікованою таблицею Сінклера. У перший день грається 3 тури, у наступні дні - по 2 тури. В кожному турі команда переможець визначається за найбільшою сумою балів, набраних усіма учасниками команди. За перемогу учаснику нараховується 1 бал, за нічию – 0,5 бали, за поразку – 0 балів. За однаковою сумою балів переможцем стає команда, яка має більше очок на першій дошці, потім на другій дошці і т.д. За рівними показниками на чотирьох дошках (4 нічиї) команда переможець визначається за бліц грою учасників першої дошки, час на гру – по 5 хвилин на учасника.

  • Спартакіада студентів НУБіП України з боротьби вільної Термін змагань: 1.03.2016 року (15:00 - 20:10). Місце змагань - ігрова зала навчального корпусу №9. Змагання особисто-командні. У змаганнях брали участь 45 спортсменів з 14 команд ННІ, факультетів. Склад команди – без обмежень. У змаганнях брали участь спортсмени, які попередньо отримали допуск до змагань у викладача кафедри фізичного виховання відповідального за підготовку збірної команди Університету з боротьби вільної. Змагання проводились відповідно до чинних правил змагань з боротьби вільної, цим регламентом, інформацією доведеною головним суддею до початку змагань.

Програма змагань. Змагання проводились серед чоловіків у 5 вагових категоріях: до 60 кг, до 66 кг, до 74 кг, до 84 кг, до 96 кг. Кількість спортсменів команди у вагових категоріях не обмежується. Змагання у ваговій категорії відбуваються за наявністю двох спортсменів у ваговій категорії.

Визначення результатів. Особиста першість визначається у кожній ваговій категорії. Командний залік визначається за найбільшою сумою балів, набраних 4-ма кращими спортсменами команди відповідно до таблиці 1.5. Положення. За однаковою сумою балів краще місце займає команда, яка має більшу кількість перших, потім других, потім третіх особистих місць. Спортсмен несе особисту відповідальність за стан власного здоров’я.

  • волейбол (чоловіки) - 19.11-01.12.2015 року. Місце змагань - ігрова зала навчального корпусу №9.
  • шашки - 18, 23 листопада 2015 р. змагання Спартакіади студентів НУБіП України з шашок. Місце змагань - гуртожиток №11, читальна зала;
  • волейбол (жінки) - 5-12.11.2015 року. Місце змагань - ігрова зала навчального корпусу №9.
  • футбол - 22.09-4.11.2015. Фото фінальної гри можна переглянути на сторінці в соціальній мережі: http://vk.com/album-65386305_223260675. Доля прерможців ігор за 3-тє і за 1-ше місця вирішилась за результатами пробиття післяматчових пенальті:

 


Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р. 1 місце зайняла команда економічного факультету
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р. 2 місце зайняла команда агробіологічного факультету
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р. 3 місцезайняла команда механіко-технологічного факультету
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Змагання з шахів спартакіади студентів НУБіП України листопад 2016 р.
Срібний призер Спартакіади студентів НУБіП України 2014-15 н.р. з футболу команда ННІ енергетики і автоматики
Переможець Спартакіади студентів НУБіП України 2014-15 н.р. з футболу команда ННІ рослинництва, екології і біотехнологій
Початок фінальної гри Спартакіади студентів НУБіП України 2014-15 н.р. з футболу
Спартакіада студентів НУБіП України 2015-16 н.р. з футболу
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook