Валерія Юстинюк, асистент кафедри ветеринарної гігієни, представила результати проекту "Інтеграція політики та засад Єдиного здоровя ЄС в Україні" на Міжнародній конференції в Університеті Аляски

6 березня 2023 року
Університет Аляски

 


Міжнародна конференція "One health, One Future" ("Єдина здоров'я, єдина майбутнє") відбулася з 28 лютого по 3 березня в дослідницькому центрі Єдиного здоров'я університету Аляски у Фербенкс. Подія зібрала понад 300 учасників з більш ніж 20 країн світу, щоб вирішити актуальні виклики сьогодення в галузі інтеграції здоров’я людини, тварин та навколишнього середовища шляхом встановлення співпраці та навчання з колективного досвіду дослідників з Університету Аляски Фербенкс та партнери від урядових та неурядових організацій, громад та дослідників з різних куточків світу.
Єдиний дослідницький центр охорони здоров’я є відносно новим в університеті Аляски Фербенкс, хоча багато викладачів мають десятиліття досвіду вивчення здоров'я тварин, людини та навколишнього середовища. Новостворений центр має на меті отримати цілісний погляд на здоров'я та добробут як для людей, так і для громад для вирішення найбільш актуальних проблем суспільства.


На конференції було організовано чотири секції: Єдине здоров'я, система виробництва харчових продуктів, безпека та суверенітет, глобальні наслідки, координація та співпраця, комунікація та освіта. В рамках останньої Валерія Юстинюк представила результати першого року впровадження проекту "Інтеграція політики та засад Єдиного здоровя ЄС в Україні", координатором якого є доцент кафедри ветеринарної гігієни Марія Галабурда. Таким чином, протягом року команда проекту, яка складається з фахівців з різних галузей знань (безпека харчових продуктів, паразитологія, інфекційні захворювання тварин та зоонози, цифрова освіта), працювали над виконанням проектних завдань, а саме розвитку та впровадження Навчальні матеріали в галузі одного здоров'я, що забезпечує стабільну основу для української освітньої інтеграції через прийняття європейського досвіду та встановлення співпраці між фахівцями з різних українських та глобальних наукових спільнот у галузі харчових зоонозів, стійкості мікроорганізмів до антимікробних препаратів та інших, проблеми для обміну науковими знаннями та практичним досвідом запобігання та контролю біологічних небезпек для здоров'я людини. У рамках проекту для здобцвачів PhD у галузі ветеринарної медицини був розроблений курс про одне здоров'я, проводилися дослідження щодо обізнаності про стійкість до антибіотиків серед студентів ветеринарних та медичних навчальних закладів, і міжнародна конференція проводилася за участю представників Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Всесвітньої організації здоров'я тварин (WOAH). Підсумовуючи досягнення проекту, ми можемо зробити висновок, що навіть у сьогоднішніх важких умовах команда проекту - Марія Галабурда, Валерія Юстинюк, Олена Кузмінська, Марина Галат та Пікка Йокеленен за сприяння та підтримки адміністрації факультетів і університету впораються з встановленими та готовими до нових досягнень та нових завдань , а результати першого року проекту були належним чином представлені на конференції у Фербенкс.

Крім того, нові контакти та співпраця, створені під час конференції, створюють довгострокові науково-дослідні партнерства та призводять до нових навчальних та просвітницьких програм з єдиного здоров'я, оскільки вони є ключовим для міждисциплінарних ініціатив, досліджень та рішень національних та глобальних викликів.


Валерія Юстинюк, асистент кафедри ветеринарної гігієни

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook