Відкрита лекція Олександри Горбачової з дисципліни «Захисне оброблення дерев’яних конструкцій»

15 лютого 2023 року

    15 лютого 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Горбачової О. Ю. на тему «Фактори руйнування деревини» з дисципліни «Захисне оброблення дерев’яних конструкцій» для студентів 3 курсу спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».


     Лекція відбулась в дистанційному форматі на платформі Webex. Знайомлячи студентів з теоретичним матеріалом в першу чергу лектор відмітила позитивні властивості деревини, що сприяють її широкому застосуванню. Проте є важливий недолік – деревина руйнується під дією атмосферних і біологічних факторів навколишнього середовища. Загалом розглянуто негативну дію ультрафіолетового випромінювання на поверхню деревини та заходи захисту. Також наведено результати експлуатації виробів з деревини у середовищі з підвищеною вологою, конструктивні передумови будівництва надійного будинку, умови виникнення пожеж та рекомендації щодо можливостей ізолювання конструкцій з деревини.
     Крім того, розглянуто класифікацію біологічних шкідників – дереворуйнівних грибів та комах, умови розвитку та результати їх життєдіяльності.



Під час обговорення відкритої лекції на кафедрі усі присутні відзначили, що заняття проведено на високому науковому та навчально-методичному рівні, з дотриманням логічного зв’язку із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін. Відмітили також високий рівень володіння лектора матеріалом дисципліни, уміння зацікавити та активізувати роботу студентів. Лекція викладена в логічній послідовності, що є зрозумілою і доступною для сприймання студентами.

Кафедра технології та дизайну виробів з деревини

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook