Страшна війна без жалю забрала життя ще одного нашого випускника - Героя – захисника Миколу Юрійовича Ярему

31 січня 2023 року

     Ще одна тяжка втрата серед випускників ННІ лісового і садово-паркового господарство НУБіП України. Із сумом та скорботою повідомляємо, що ще в одну родину лісівників прийшло непоправне горе. Обороняючи Україну від московського окупанта, у бою біля міста Бахмут, що на Донеччині, загинув випускник ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України (1996 року випуску), старший лейтенант, командир протитанкового взводу 128-ої Окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Микола Юрійович Ярема (1973 р.н.).


     Микола Юрійович Ярема народився у селі Негровець Закарпатської області. Після закінчення школи продовжив навчання у Національному аграрному університеті (нині Національний університет біоресурсів і природокористування України) де у 1996 році здобув кваліфікацію інженера лісового господарства. Під час навчання в університеті пройшов підготовку офіцерів запасу на Військовій кафедрі НАУ та отримав військове звання «Лейтенант запасу».
     У мирний час Микола Юрійович пропрацював у НПП «Синевир» ( понад 26 років) де займався улюбленою справою. Викладачі, однокурсники, колеги та друзі Миколи, поважали його як фахівця і як людину за притаманну йому чесність, простоту і щирість та згадують про нього як про веселу, добру та порядну людину. Кажуть, що був щирим другом, на якого завжди можна було покластися. 9 грудня 2022 року Микола Юрійович Ярема мужньо прийняв свій останній бій під Бахмутом, де отримав важкі поранення, від яких не оговтавшись 18 грудня помер.

Академічна спільнота НУБіП України глибоко сумує
і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям
та колегам загиблого Героя – Миколи Юрійовича Яреми.
Вічна пам’ять і слава Герою!

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook