Від людини розумної – до людини моральної

9 грудня 2014, 8:10

Нещодавно наставники академічних груп 1-го курсу мали чергову нагоду відвідати науково-методичний семінар "Методика виховної роботи наставника студентської групи". Семінар проводиться вже не вперше, однак його засідання щоразу урізноманітнюються актуальними темами теорії, методики, виховання і найбільше – оригінальністю особистості самих доповідачів.

Цього разу доповідачем семінару була член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Галина Павлівна Шевченко. У своєму виступі вона розповіла про важливість виховання особистості в контексті професійної підготовки майбутнього фахівця. 

Проблема виховання майбутнього фахівця з вищою освітою набуває зараз особливої актуальності і гостроти. Річ у тім, що технічний прогрес автоматично не веде до духовного прогресу, наслідком чого є загострення глобальних проблем людства. Сьогодні пріоритетом розвитку суспільства повинно стати моральне вдосконалення людини задля переходу людства на новий виток еволю­ційного розвитку: від людини розумної до людини мо­ральної, духовної. Тому зараз метою виховання молодої людини в усьому світі стає її духовне зростання, моральне становлення, культурне й інтелектуальне збагачення.

Всі учасники семінару відзначили актуальність і значущість теми заняття.

      Висловлюємо щиру подяку Галині Павлівні Шевченко за натхненний виступ, а всім учасникам семінару дякуємо за плідну співпрацю та бажаємо успіхів та ентузіазму!

 

Кафедра педагогіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook