Інформаційна зустріч із вступниками на навчання за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки

25 червня 2022, 14:10

Для викладачів кафедри педагогіки зустрічі із вступниками до початку вступної кампанії – справа звична, уже традиційна. Це зустрічі-знайомства, як правило, носять інформаційно-роз’яснювальний характер: більш детальне ознайомлення із специфікою навчання за обраною спеціальністю, із етапами вступної кампанії, термінами подачі документів тощо. Цього року така зустріч була вмотивована ще і необхідністю попрацювати із такою новою формою самопрезентації вступника перед приймальною комісією закладу освіти, як мотиваційний лист.

Такий лист має подвійну цінність: він може слугувати важливим аргументом при вступі. За однакових балів вступників з НМТ університети надаватимуть перевагу найбільш вмотивованим абітурієнтам.

Крім того, пишучи мотиваційний лист, абітурієнт має додаткову можливість обміркувати та аргументувати своє рішення, утвердитись у своєму переконанні вступити на відповідну освітню програму або ж навпаки – змінити свою думку.

Саме тому завідувачем кафедри педагогіки, докт. пед. наук, доцентом Русланом Сопівником було ініційовано проведення майстер-класу з написання мотиваційного листа для вступників на навчання за магістерським рівнем. На зустріч було запрошено випускників бакалаврату спеціальності 015 Професійна освіта та випускників бакалаврських програм інших закладів освіти України, які після проведеної профорієнтаційної роботи виявили бажання продовжити навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. На зустрічі були присутні викладачі кафедри педагогіки канд. пед. наук, старший викладач кафедри педагогіки Лідія Чередник, канд. пед. наук, доцент кафедри Леся Маценко. На зустріч була запрошена також завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації, докт. пед. наук, доцент Ірина Сопівник.

Зустріч, на яку завітало майже 30 вступників, було розпочато хвилиною мовчання на вшанування пам’яті загиблих студентів і захисників нашої рідної землі.

Завідувач кафедри Руслан Сопівник пояснив присутнім вагу і роль мотиваційного листа у вступній заявці абітурієнта. Коли університети обирають майбутніх студентів, представники приймальної комісії хочуть побачити не лише знання, які можна виміряти стандартизованими тестами з математики, історії чи мови.

Подекуди для вишів важливіше побачити, як абітурієнт мислить, які досягнення має за межами підготовки до ЗНО, чи володіє лідерськими якостями, чи відповідає стандартам внутрішньої культури університету. «Це потужний інструмент самопрезентації вступника, який дає приймальній комісії розуміння того, чи підходить абітурієнт на навчання за програмами університету; це можливість оцінити його hard і soft skills", - підкреслив Руслан Васильович.

Ірина Віталіївна детально ознайомила вступників зі структурою мотиваційного листа, тими елементами, які мають бути відображені у його змістовій частині. Вступники зацікавлено слухали, задавали питання, питали поради стосовно тих чи інших моментів висвітлення особистісної інформації у листі.

Лідія Миколаївна зупинилась на моментах орфографічного та стилістичного оформлення мотиваційного листа, нагадала про норми укладання ділової документації.

Зустріч, організована для зручності вступників у вечірній час, пройшла на високому організаційному рівні, була інформативною та корисною для вступників, які написали про це у чаті, а також щирою і теплою, як розмова давніх друзів.

Саме тому маємо впевненість, що кожен вступник, присутній на зустрічі, поповнить лави студентів нашого славетного університету і примножить його славу!

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook