Працювати над профорієнтаційною роботою потрібно вже сьогодні (відбулася нарада деканів факультетів)

14 жовтня 2014 року

     Традиційно щопонеділка проходить нарада деканів факультетів з питань підвищення якості навчального процесу. Тож 13 жовтня відбулося чергове засідання за участю ректора університету Станіслава Ніколаєнка
     Станіслав Миколайович коротко зупинився на основних питаннях. За словами очільника вишу, уже підведена риска у співбесідах з керівництвом 12-ти навчально-наукових інститутів та завершується непростий аналіз проведених зустрічей. Тепер робитимемо певні висновки. Як повідомив ректор, така практика продовжиться вже завтра із усіма регіональними ВНЗ університету — коледжами та інститутами. А потім — із навчально-дослідними господарствами. Наше завдання — зробити їх дійсно навчально-дослідними, бо, чесно кажучи, стан їх сьогодні незадовільний.

 

     Наступне, на що звернув увагу очільник університету, — Закон України «Про вищу освіту», який демократизує діяльність вишів. Однак Станіслав Ніколаєнко зауважив, що демократизація — це не вседозволеність. Наразі навчальний відділ вивчає ситуацію, пов’язану з відвідуванням студентами занять. Тож декани мають серйозно поставитися до цього питання, навести лад та включитися у постійний внутрішньоінститутський контроль. На сьогодні гостро постає якість навчання. Тому однозначно будуть проводитися зрізи знань. Бо як підручники, посібники та інші публікації, відображені у рейтингу науково-педагогічного працівника, впливають на успішність студента? 

             

     Серйозним має бути підхід до державних екзаменів. Розпочинаємо непросту і затяжну роботу по змісту освіти. Станіслав Миколайович також звернув увагу на організацію виховної роботи серед студентів. Декани повинні мати чіткі плани виховної роботи. Порядок буде такий, як вимагає того держава — підкреслив Станіслав Ніколаєнко. У нашому університеті не місце нестатутним відносинам. 

         

     Ректор вкотре наголосив на тому, що підставою для визначення обсягу державного замовлення на підготовку фахівців наступного року буде середній бал тих, хто прийшов до нас на навчання. А тому працювати над профорієнтаційною роботою потрібно вже сьогодні. 
     Цю думку продовжив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Мова йшла про врахування мотивів вступника на ті чи інші напрями підготовки та зміну формули агітації до вступу.

 

     В ході наради Наталія Дробот — начальник планово-фінансового відділу — доповіла про стипендіальне забезпечення студентів університету.
     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала присутніх про проведення щорічного медогляду студентів 1 курсу. Розпочнеться він з 10 листопада відповідно до графіку. Оксана Володимирівна також акцентувала увагу на своєчасній підготовці документів для організації випуску студентів ОКР «Магістр» та на залученні науково-педагогічних працівників університету до участі в конкурсі МОН України «На кращий підручник».

      На засіданні обговорено підготовку до проведення науково-методичного семінару «Студентська наука на 3600». За інформацією начальника науково-організаційного відділу Вікторії Самсонової семінар відбудеться 16 жовтня о 1500 годині в аудиторії 228 10-го навчального корпусу.
     На завершення начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх нагадала деканам про обов’язкове внесення даних про студентські квитки в ЄДЕБО.

Ольга Наконечна
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook