Ключовими питаннями XIII Міжнародного семінару LANDNETстали питання консолідації земель та особливостей функціонування земельного банку

31 травня 2022 року
факультет землевпорядкування
     Цього року з 25 по 27 травня у місті Скоп’є (Північна Македонія) відбулася визначна подія для землевпорядників і геодезистів східної Європи та центральної Азії – XIII Міжнародний семінар LANDNET. Проходив він у змішаному форматі на базі інженерно-будівельного факультету університету св. Кирила Мефодія. До заходу долучилося понад 110 учасників у Скоп'є і близько 80 підключалися віртуально із понад 30 країн.
 
     Факультет землевпорядкування НУБіП України на семінарі був представлений деканом Тарасом Євсюковим і завідувачем кафедри землевпорядного проектування Андрієм Мартином.
 
     Головними питаннямипершого днястали інструменти земельного банку і презентація нещодавно опублікованого дослідження FAO про функціонування земельного банку (https://doi.org/10.4060/cb8307en), а такожзапочаткування нових ініціатив ФАО з розвитку потенціалу для консолідації земельі створення земельного банку. Наступного дня, увага учасників була прикута до реалізації проектних рішень з  консолідації земель у Північній Македонії та їх презентації пілотних проектів муніципалітету Бітола. Потому їх чекала поїздка до муніципалітету Бітола де учасники семінару могли на місцевості ознайомитися з результатами виконаних робіт. Заключний день семінару повністю був присвячений політиці розв'язання проблем покинутих земель, а також обранню нової складу Ради LANDNET.
 
Олександр Шевченко,

заступник декана факультету землевпорядкування 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook