Уже зовсім скоро — довгоочікуваний вступ до закладів вищої освіти, але виникає низка запитань

1 травня 2022 року

     Тільки-но ми адаптувалися до карантинних обмежень та змін, як прийшла війна. У воєнний час багато чого змінюється: пріоритети, актуальність спеціальностей і, особливо, умови вступу до ЗВО. Майбутні здобувачі освіти стали перед нагальною проблемою вибору закладу вищої освіти, спеціальності та майбутньої професією, яка буде популярною та затребуваною в Україні.

Традиційно навесні факультетом проводиться захід, який дозволяє українськими школярами та їхнім батькам познайомитися з юридичним факультетом та спеціальністю «Право», поспілкуватися із представниками факультету, а також отримати відповіді на актуальні питання вступу.

30 квітня в режимі онлайн відбувся День відкритих дверей. Форма проведення багато в чому вже відпрацьована, але, звичайно, були застосовані  й новітні методи висвітлення інформації та взаємодії з аудиторією.

З інформацією про багаторічну історію та здобутки Національного університету біоресурсів і природокористування України, розпочав захід завідувач кафедри Олексій Піддубний. І наголосив, що пишається Університетом в якому працює, оскільки його Славетна багаторічна історія спонукає до освоєння нових вершин.

Продовжила захід  керівниця факультету Олена Яра, яка привітала юних здобувачів освіти та розповіла про 20-ти річну історію факультету та підготовку фахівців за спеціальністю «Право». Закцентувала на професійності колективу факультету та цікавому, насиченому культурному і спортивному житті. Розповіла про можливості, що відкриваються для здобувачів, умови проживання в гуртожитку та вступу на військову кафедру у НУБіП України.

Заступниця декана Олена Улютіна, ознайомила з організацією освітнього процесу та професією юриста. Наразі життя більшості українців в усіх сферах поділилось на «до» і «після», але не зупинилось. Тому саме зараз громадянам України буде необхідна юридична підтримка щодо відшкодування втраченого майна, правового супроводу суб’єктів господарювання у воєнних обставинах, вже є і ще будуть післявоєнні кримінальні справи, такі як, державна зрада, шпигунство, диверсія та військові злочини. Наразі вчиняється багато крадіжок і грабежів покинутого майна, а тому і в цих справах необхідний буде захист, і без професійного захисника зробити це буде надто складно. Нажаль відбитки післявоєнних справ ще будуть тягнутися довго, тому професія юриста після перемоги України, без жодного сумніву, не втратить актуальності та буде однією з найзатребуваніших.

Юлія Канарик, відповідальний секретар приймальної комісії факультету, звернула увагу на особливості вступної кампанії 2022 та спектр можливостей факультетської підготовки фахівців.

Завідувачка кафедри теорії та історії держави і права Віра Качур у своєму зверненні до майбутніх здобувачів зазначила, що саме тут, з першого дня свого навчання на юридичному факультеті, вони почнуть пізнавати тонкощі свого майбутнього фаху. Пообіцяла розкрити магію правового регулювання, розуміння змісту правових текстів та роботи з ними. Підкреслила, що головним завданням кафедри є сформувати ціннісний світогляд здобувачів як майбутніх юристів.

Володимир Єрмоленко завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука. нагадав учасникам, що «природа» є основую усіх багатств, і немає ціннішого ніж природні ресурси, з яких людина черпає усе. Саме знання аграрного права дасть можливість захистити інтереси наших землеробів, а кафедра є флагманом з вивчення аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права, серед усіх навчальних на наукових осередків України.

Завідувач кафедри адміністративного та фінансового права Володимир Курило, розповів про необхідність знань та навичок, для майбутнього юриста, з дисциплін «Криміналістика», «Кримінальне право» та «Кримінальний процес». Ознайомив з роботою навчальної криміналістичної лабораторії та залою судових засідань, де відбуваються практичні заняття з процесуальних дисциплін і студенти можуть бути не лише глядачами, але і учасниками судового процесу, самостійно організовувати та вести судові засідання.

Перейшовши до питання набуття практичних навичок під час проходження навчальних і виробничих практик, завідувач кафедри цивільного та господарського права Олексій Піддубний, зазначив, що факультет приділяє значну увагу вивченню процесуальних дисциплін. Для закріплення вивчених процесуальних норм та набуття практичних навичок з питань діяльності суду, прав та обов’язків учасників судового процесу, студенти направляються на виробничі практики до судових установ.

Віктор Ладиченко, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, наголосив абітурієнтам, що здобуваючи професію юриста, вони зможуть обіймати не лише посади прокурора, слідчого, нотаріуса або адвоката, а й представляти інтереси держави на міжнародному рівні. Колектив кафедри та факультет надає  можливість опанувати міжнародне право, міжнародне екологічне право та право міжнародної екологічної безпеки і інші дисципліни, які дозволять Вам дійсно представляти країну на міжнародному рівні.

Керівник юридичної клініки «Захист та справедливість» Сергій Кідалов, спрезентував роботу та здобутки ЮК, розповів про стажування студентів та активну участь у заходах, які організовуються, як на регіональному так і національному рівнях.

І на завершення заступниця голови студентської організації факультету Анастасія Тихонович, поділилася своїм досвідом студентського життя, розповіла про заходи які проводяться факультетом та студентською організацією, про досвід отриманий під час навчання, про роль студентської організації у житті факультету та студента зокрема.

Протягом усієї онлайн зустрічі компетентні науково-педагогічні працівники відповідали на поставлені запитання у чаті.

Відверта та щира зустріч учасників з колективом факультетом завершилась побажаннями перемоги, здоров’я, злагоди та мирного і успішного майбутнього!!

Заступниця декана,

Олена Улютіна

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook