На засіданні навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету обговорено ключові моменти завершення поточного семестру

31 березня 2022 року
   Орієнтуючись на наказ від 18 березня 2022 р. № 160 НУБіП України «Про завершення другого семестру 2021-2022 навчального року», навчально-методична комісія механіко-технологічного факультету, на засіданні 30 березня 2022 року, розглянула поточний стан протікання дистанційного освітнього процесу, реалізацію проміжної атестації здобувачів вищої освіти, питання організації семестрового контролю знань та завершальної атестації студентів випускних курсів.


   Наразі, студенти потужно використовують навчальний ресурс платформи E-learn, який передбачає засвоєння наявного теоретичного матеріалу, виконанням практичних завдань, складання модулів і контрольних робіт. Хоча сьогодення сплюндроване війною, кафедрам факультету потрібно нарощувати темп, у напрямку завершення роботи з навчальними електронними курсами та їх атестації. Також, здобувачі вищої освіти повинні бути максимально забезпеченими електронними підручниками, посиланнями на інтернет-ресурси, відеоматеріалами про виконання практичних і лабораторних робіт. Онлайн-заняття повинні відбуватися згідно діючого розкладу. Викладачі мають сконцентровувати увагу, на максимальному охопленні студентів у вивченні дисциплін, використовуючи доступний асортимент комунікаторів.
   Незважаючи на перманентність подій, з 1 квітня поточного року стартує проміжна семестрова атестація студентів. Для проведення атестації, розроблені атестаційні листи, які будуть розіслані викладачам факультету, у середовищі Viber. Атестація буде проведена у тижневий термін. Отримана інформація надасть попередню картину успішності студентів, у передсесійний період.
   У зв’язку з надмірною ситуативністю населення, викликану звірячою агресією терористичних угрупувань росії, бакалаври випускних курсів факультету не мають змоги виконати завершальний етап кваліфікаційних випускних робіт. Беручи до уваги всі складності обставин, комісією прийняте рішення – рекомендувати Вченій раді механіко-технологічного факультету, внести зміни до умов рубіжного контролю знань випускників бакалаврату, освітньо-професійних програм «Агроінженерія» та «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», а саме, у якості атестації, замість захистів кваліфікаційних робіт бакалавра, провести комплексні державні екзамени.

   В результаті роботи комісії розроблені програми державних екзаменів для обох спеціальностей. У програмах задіяні переліки питань з 10 фахових дисциплін кожної освітньо-професійної програми. Екзаменаційний білет містить 10 тестових питань та 2 питання з розгорнутими відповідями. Відповідно до кількості випускників, для проведення державних екзаменів, будуть задіяні дві екзаменаційні комісії для спеціальності 208 «Агроінженерія» та одна екзаменаційна комісія для спеціальності 275 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)». Державні екзамени будуть реалізовані на електронній навчальній платформі університету E-learn у терміни визначені графіком навчального семестру.


   Навіть в умовах воєнного стану, навчальний план поточного семестру буде повністю виконаний. Всі діючі вимоги освітньої діяльності закладу вищої освіти – будуть витримані. Студенти та викладацький склад факультету – згуртовані і цілеспрямовано працюють. Наша мета – Перемога, стабілізація та розвиток!


Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook