Директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин активний учасник процесу підвищення якості вищої лісівничої освіти

15 лютого 2022 року
Київ

     Забезпечення якості вищої освіти є вимогою сучасності та має стати ключовим пріоритетом для академічної спільноти і національної освітньої політики. У цьому контексті 10 лютого 2022 року відбувся всеукраїнський вебінар «Сучасні підходи до експертизи освітніх програм» галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство», організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти.
    До когорти основних спікерів цього вебінару був залучений професор кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Роман Василишин, який є заступником голови Галузевої експертної ради за 20 галуззю знань «Аграрні науки та продовольство». 


 

     У ході вебінару проф. Роман Василишин акцентував увагу на проблемних питаннях кадрового забезпечення підготовки фахівців у межах 20 галузі знань, у тому числі й за спеціальністю 205 «Лісове господарство». Це надзвичайно актуально для українських реалій, оскільки досить значна кількість новостворених освітніх програм лісівничого спрямування у низці закладів вищої освіти, зокрема не аграрного спрямування, функціонують із значними порушеннями Ліцензійних умов щодо відповідності академічної та професійної кваліфікації викладачів освітнім компонентам програм різних рівнів вищої освіти.

У процесі вебінару були висловлені не тільки слабкі сторони формування професійного кадрового потенціалу в межах оцінюваних освітніх програм, а й кращі практики ЗВО щодо організації професійного розвитку викладацького складу та ефективного залучення роботодавців до освітнього процесу, у тому числі й до проведення аудиторних занять.

Переглянути згаданий вебінар можна на Facebook сторінці Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти за посиланням: https://goo.su/bIKo

Заступник директора ННІ лісового
садово-паркового господарства НУБіП України
Галина Домашовець

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook