Уперше проведено в університеті онлайн-турнір з шахів

29 грудня 2021 року
     За ініціативою почесного президента спортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України» Кваші С. М. 25 грудня 2021 року серед студентів нашого університету проведено турнір з шахів в онлайн-режимі – НОВОРІЧНИЙ КУБОК РЕКТОРА НУБІП УКРАЇНИ З ШАХІВ.

     Для цього було використано платформу lichess.org, яка останнім часом набула певної популярності у світі молоді. Варто зауважити, що в цей час у Варшаві стартував чемпіонат світу із швидких шахів і ми також зробили крок для розвитку шахової справи в університеті – вперше в університеті провели онлайн-турнір з бліц шахів використавши вищезгадану платформу lichess.org.

     Враховуючи реальний стан епідеміологічної ситуації в Україні, організатори турніру прийшли до нових методів проведення змагання: новинкою організації турніру стало використання комплексу платформ для автоматизації загального процесу в дистанційному форматі; створено форми опитування, анкетування учасників для максимальної оперативності при реєстрації кожного студента. Також новинкою було й те, що за результатами реєстрації кожен студент міг визначитися з часом старту турніру, де методом голосування визначено зручний час для більшості.
   Перед початком турніру президентом cпортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України» Тарасом Лендєлом було проведено відеоконсультацію щодо заходу.
     У змаганні взяли участь 20 студентів усіх факультетів/ННІ нашого університету. Партії відбулися у форматі бліц (5+0). Переможець визначався за швейцарською системою. Шахові партії вийшли цікавими і дуже напруженими, в декількох випадках навіть долі секунд визначали переможця.



Підведення підсумків

Таблиця лідерів турніру

     Бронзу здобув студент факультету конструювання та дизайну спеціальності "Галузеве машинобудування" – Назаров Максим Вікторович.
    Хороший рівень гри показав срібний призер змагань – Лупина Михайло Іванович, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціальності "Харчові технології".

     Переможцем турніру став студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження спеціальності "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" – Галіченко Михайло Віталійович.

     Вітаємо призерів та учасників турніру і бажаємо подальшого розвитку в шаховій справі! Вітаємо всіх з Новим 2022 роком та бажаємо досягнення нових вершин у всьому запланованому! Грайте в шахи!

Лендєл Т.І.,
президент Спортивного клубу «Шаховий Король НУБіП України»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook