Гостьові лекції на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві – не випадковість, а чітке виконання плану!

9 грудня 2021 року
     Прагнення до ознайомлення з інноваціями, досягненнями в науці, агробізнесі в галузі тваринництва, зокрема промислового свинарства завжди притаманна студентам провідного факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного НУБіП України. 
     На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві план проведення гостьових лекцій із залученням провідних науковців галузі тваринництва, представників комерційних установ та лідерів агробізнесу затверджується на планових засіданнях кафедри щосеместрово і виконується НПП на всі 100%.
     Плідна співпраця «науки-освіти-виробництва» створює можливість всебічного розвитку студентам, що наочно демонструє навчання в умовах лідера аграрної науки та освіти НУБіП України та його структурних підрозділах. Сучасному, провідному фахівцю з технології виробництва і переробки продукції тваринництва потрібно постійно бути у вирі інновацій, наукового прогресу та досягнень бізнесу шляхом навчання та, безперечно, отримання додаткової інформації з інших джерел, зокрема від проведення гостьових стрім-лекцій, адже отримана інформація на подібних заняттях долучатиме їх – майбутніх фахівців до реалій сьогодення виробництва, інформувати про існуючих роботодавців та місць практики!
     Достатньо вагома частка гостьових лекцій на кафедрі, присвячена національній галузі тваринництва – свинарству, адже за споживанням м’ясних продуктів – друге місце належить саме свинині.
     В рамках вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» для студентів 3 курсу СТН була проведена лекція на тему «Технологія годівлі свиноматок», у якості лектора був запрошений провідний фахівець всесвітньовідомої компанії з виробництва обладнання для свинарства «Schauer» (Австрія) – Віктор Андрійченко, який представив сучасну, цікаву та фахову стрім-лекцію на вищезгадану тему. Цікавим було і перегляд відеоматеріалів із вказаної тематики з фаховими коментарями, шановного пана Віктора. Не може не тішити й активна позиція студентів, які задавали чималу кількість компетентних питань, отримуючи ґрунтовні відповіді.
     Цікавим продовженням курсу стрім-лекцій з дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» став виступ лектора, керівника проєкту «Топігс Норсвін» в Україні – Владислава Кочмара. Владислав ознайомив студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» з інноваційною компанією «Топігс Норсвін» (Нідерланди, Норвегія, Австрія), генетичними продуктами лідера світового свинарства. Цікавим та змістовним був виступ лектора, продемонстровані відеоматеріали з реальних підприємств з виробництва свинини за використання тварин зазначеної компанії, які яскраво підтвердили високі продуктивні ознаки свиней. Владислав Кочмар зауважив, що галузь свинарства в Україні потребує молодих фахівців зі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», зокрема свинарства з інноваційним мисленням та бажанням активно працювати над засадами відродження національної галузі за використання ресурсу всесвітньовідомої генетичної компанії «Топігс Норсвін» і запросив студентство на стажування у провідні господарства України та Європи.
     Такий формат лекцій і знайомства студентства з новаціями у свинарстві в рамках як очного, так і дистанційного навчання потрібний і надає можливості підвищити професійний рівень і студентства, і викладачів, адже час затрачений на навчання – не витрачений, а примножений!
     Студентство та колектив кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві щиро вдячні лекторам за цікаві та інформативні лекції, бажаємо колективам компаній вдалих проєктів та успіхів!
     Далі більше…
 
Вадим Лихач,

в.о. завідувача кафедри 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook