Колектив факультету інформаційних технологій та кафедра економічної кібернетики НУБіП України висловлює співчуття з приводу передчасної смерті професора кафедри економічної кібернетики Скрипника Андрія Васильовича

22 листопада 2021 року

 21 листопада 2022 року на 73 році пішов з життя видатний науковець, доктор економічних наук, професор кафедри економічної кібернетики НУБіП України Скрипник Андрій Васильович.

Життя Андрія Васильовича – приклад успішного вченого, який присвятив себе науково-методичним та прикладним аспектам оцінки ризиків аграрного сектору економіки з урахуванням інституціональних особливостей розвитку української економіки, ризикам макроекономічного планування та прогнозування економіки.
У 1972 році Андрій Васильович закінчив Московський державний університет ім. В.Ломоносова, згодом продовжив навчання в аспірантурі та отримав науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук. Тривалий час працював в колишньому Південно-Сахалінському педагогічному інституті. Далі продовжив свою професійну діяльність на базі Ірпінського індустріального технікуму (коледжу), Академії державної податкової служби України, згодом в 2005 році отримав науковий ступінь доктора економічних наук за спеціальністю  «Економіко-математичне моделювання» та звання професора в 2006 році. Декілька років працював в приватному вищому навчальному закладі «Кримський інститут бізнесу».
З 2008 року Андрій Васильович був зарахований на посаду професора кафедри економічної кібернетики Національного університету біоресурсів і природокористування України (колишній Національний аграрний університет). Це був педагог з великої літери, високоосвічена, широко ерудована, порядна людина, професіонал своєї справи, життя якого було яскравим та багатогранним.
З 2009 року по 2020 рік професор Андрій Скрипник очолював кафедру економічної кібернетики, до останніх днів працював з аспірантами, розвивав освітні програми «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка». Він був життєлюбним, оптимістичним, любив творчість у всіх сферах діяльності, підтримував і заряджав енергією оточуючих, його дуже любили та поважали студенти та колеги.
Ми втратили непересічну особистість, людину, яка протягом усього свого життя наполегливо і послідовно працювала на теренах науки.  Під керівництвом професора А.В. Скрипника виросла ціла плеяда молодих науковців, з багатьма якими він починав працювати ще в їх студентські роки.
Комунікабельний, енергійний, щедрий душею, чуйний у спілкуванні з колегами й студентами, Андрій Васильович завжди був душею колективу, генератором ідей, був у центрі всіх подій.
У ці скорботні дні висловлюємо щирі глибокі співчуття дружині Тетяні Костянтинівні, дочкам Катерині, Марині та всій родині, близьким Андрія Васильовича!
Світлий та незгасний спомин про нього назавжди залишаться в пам’яті та серцях тих, хто його знав, любив і шанував!
Вічна пам'ять!
 
Колектив факультету інформаційних технологій
та кафедра економічної кібернетики
НУБіП України
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook