Четвертокурсниця Антоніна Шушківська: Обираючи професію перекладача в НУБіП України, я вбачала більше можливостей для своєї реалізації

December 30, 2020

 

  • — Добрий день! Дякую, що погодилися на інтерв'ю. Розкажіть про себе.

     — Добрий день! Мене звати Антоніна Шушківська. Я – студентка IV курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Філологія (переклад включно)», а також SMM-спеціаліст: створюю контент у соціальних мережах, займаюся розвитком та просуванням бізнес-аккаунтів. Ще одна галузь, якою я цікавлюся, – психологія. Серед моїх хоббі латино–американські танці, фото- та відеографія, подорожі, читання, живопис. Я впевнена, що чим більше у нас досвіду і чим ширшими є наші пізнання, тим обширнішими ресурсами ми володіємо для створення чогось нового.

  • — Чому Ви обрали саме НУБіП України?

     — Я навчалася в економічно-географічному ліцеї, проте обирала між PR-комунікаціями та філологією. У мене був досвід та практичні навички в сфері PR-комунікацій, а з іноземної філології я мала гарні результати навчання в школі. Врешті-решт я обрала вивчення мов та змогу стажування за кордоном, тобто в НУБіП України я вбачала більше можливостей для своєї реалізації. А ще вирішальною стала фраза мами: «Писати зможеш завжди, а вступивши на навчання за спеціальністю «Філологія (переклад включно)» отримаєш додаткову професію». До того ж філологи можуть з легкістю працювати в сфері журналістики, тому з вибором спеціальності я не прогадала.

  • — Чи виправдалися Ваші очікування від навчання в Університеті?

     — Одне з моїх найголовніших правил по життю – не будувати колосальних планів чи очікувати чогось неймовірного. Проте наразі я не можу навіть уявити насиченішого студентського життя: фестивалі, науково-практичні конференції, стажування за кордоном. Я почала писати наукові статті українською та англійською мовами, а також готувати репортажі для гуртка журналістики. А наш франкофонний гурток «Mes Decouvertes», презентацією якого я займалася, посів перше місце серед усіх факультетів та ННІ. Я зробила серію інтерв'ю з успішними людьми, які відвідали наш Університет: редактором Associated Press Єфремом Лукацьким, викладачем французького Університету Бенджаміном Бекнером, співвласником IT-компанії Мануелем Патеном. Це той проект, яким я пишаюся, адже він націлений мотивувати досягати більшого, вчитися в кращих, шукати можливостей для реалізації свого потенціалу.
     Ну і звичайно ж можливість стажування за кордоном – це прекрасна нагода не бути просто туристом, а зануритися в іншу культуру, менталітет, традиції на ціле літо, вивчити краще іноземні мови та світ довкола, а також спробувати себе в чомусь новому. У Франції я працювала в готельно-ресторанному бізнесі. У Німеччині – в своїй найулюбленішій сфері – туризмі. І найголовніше – практикувала вивчення німецької, англійської та французької мов.
     Університет для мене – більше про «знаходження себе», розкриття своїх вмінь та талантів, створення нетворкінгу. НУБіП України в цих аспектах виявився вдалим вибором.

  • — Чи мали можливість випробувати себе професійно?

     — Я працювала викладачем в англомовній академії для дошкільнят та перекладачем в агентстві. Але мови для мене – засіб комунікації, тому себе в цих сферах я не бачу. Будь-яку роботу я розглядаю як можливість набути досвіду, розвивати себе та свої навички. НУБіП України безумовно дав мені старт. Зараз переді мною постає питання: «Куди далі? Що робити після бакалаврату?». Не знаю, що буде в моєму житті в майбутньому, але з упевненістю можу сказати, що безперечно це буде вступ до магістратури НУБіП України!

  • — Дякую за розмову. Бережіть себе!

Інна Грабовська,
завідувачка кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook