Розділені відстанню, але обʼєднані мовою: гуманітарії написали радіодиктант національної єдності

November 10, 2020
Ще древні римляни казали: «Чия мова — того й влада». Мова має значення, тож уперше радіодиктант українською мовою об’єднав країну 24 травня 2000 року в День Кирила і Мефодія, а згодом його стали проводити 9 листопада.

 

Сьогодні, у День української писемності та мови, гуманітарно-педагогічний факультет, за ініціативи декана Василя Шинкарука, традиційно долучився до національної акції єдності ‒ ювілейного 20-го Всеукраїнського диктанту національної єдності. А карантин – не завада.

На хвилях українського радіо і телебачення, а також в мережі Інтернет звучав радіодиктант «Виклики книжкової ери», що його написав відомий письменник і видавець Іван Малкович за консультування докторки філологічних наук, професорки Лариси Масенко, а прочитала українська акторка Римма Зюбіна. Лейтмотивом цьогорічного диктанту стали слова: ...головне ‒ читати, і не так важливо, з яких носіїв. Бо книжки ‒ це знання й емоції, які на відміну від щоденного потоку інформації залишаються з нами надовго.

Нагадаємо, що минулого року, але в режимі офлайн гуманітарно-педагогічний факультет також писав Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, а на адресу Українського радіо надійшло 32779 диктантів, серед яких були й ті, що їх написати викладачі й студенти нашого університету.

Наша мова ‒ маркер ідентичності! Бережімо найдорожчий скарб нашого народу!
Розмовляймо українською!

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook