Хмарні онлайн сервіси для групової роботи: Microsoft Teams – розміщення навчального контенту, комунікація, групова робота

March 26, 2020

Останній тиждень співробітники університету перейшли в режим online-комунікацій та виключно цифрових взаємодій. Крім планування особистого розпорядку дня, все більшої актуальності набуває питання організації навчання студентів.

Дистанційне навчання – сучасна перспективна форма надання освітніх послуг, яка успішно впроваджується викладачами факультету інформаційних технологій в період карантину. Для її забезпечення викладачі використовують різноманітні платформи та сервіси. Одним з таких сервісів є сервіс Teams від компанії Microsoft. 

Microsoft Teams – хмарний сервіс, який входить до пакету О365. Основне призначення цього сервісу - створення умов для активної онлайн співпраці зі студентами.

Отримати доступ до даного сервісу дозволяє корпоративна підписка нашого університету до Office 365. Отримати доступ до О365 може кожний викладач, звернувшись е-поштою до центру дистанційних технологій навчання (всі контакти є на навчальному порталі). Переважна більшість студентів нашого університету отримали доступ до О365, вивчаючи навчальну дисципліну «Інформаційні технології». MS Teams надає можливість організувати навчальне середовище для роботи студентів; розмістити навчальні матеріали; створити завдання та оцінити їх; інтегрувати необхідні хмарні сервіси та програми для виконання завдань; забезпечити комунікацію між викладачами та студентами, як в чаті, так і за допомогою відео зв’язку.

 

Інструкцію з використання даного сервісу можна завантажити за посиланням.

За допомогою цього сервісу можна організовувати роботу з виконання лабораторних робіт та проектних завдань в групах. Наприклад, для проведення лабораторної роботи з дисципліни "Системний аналіз та проектування інформаційних систем" для студентів 4 курсу спеціальності "Економічна кібернетика" попередньо до заняття для команд було розміщено додатковий теоретичний матеріал та заплановано онлайн зустріч для виконання завдання групою.

За допомогою MS Teams студенти мали змогу обговорити з викладачем завдання лабораторної роботи, спостерігати за прикладом виконання такого завдання та обговорити проблемні питання, що виникли під час написання виконання індивідуальних завдань лабораторної роботи.

 

Світ змінюється, несучи хвилю трансформацій в наш повсякденний спосіб життя та формат роботи. І саме використання сучасних інструментів дозволяє нам налаштуватися на нову форму співпраці зі студентами, обмінюватися з ними інформацією, матеріалами, документами, планувати та контролювати якість та своєчасність виконання поставлених завдань.

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій
Валентина Корольчук,
асистент кафедри інформаційних систем і технологій


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook