Центр франкофонної освіти і культури: віртуально проводимо «Тиждень французької мови» і дистанційно вітаємо переможців І етапу олімпіади з французької мови

March 19, 2020

 На базі Центру франкофонної освіти і культури гуманітарно-педагогічного факультету на період з 17 по 20 березня було заплановано проведення «Тижня французької мови», програма якого була оприлюднена заздалегідь і викликала неабияке зацікавлення у поціновувачів французької мови і культури.

     Початок «Тижня французької мови» мав бути ознаменований зустріччю з викладачами Французького Інституту в Україні, продовжитись офіційними зустрічами з делегацією асоціації «Французька без кордонів», а завершитись презентацією програми 17-го фестивалю Французької весни в Україні під гаслом «Інші подорожі» у Французькому Інституті в Україні. Ми передбачали також проведення наукових і культурних заходів, зокрема, міжнародний науково-практичний семінар «Франкофонія і професійна мотивація ‒ інструменти успішності майбутніх фахівців» за участі представників посольства Франції і асоціації «Французька без кордонів», відвідування фільмів кінофестивалю допрем’єрних показів за підтримки Французького Інституту, Посольства Франції в Україні та Альянс Франcез. Цікавим заходом мала стати інсталяція «Сад пам’яті» французької художниці Ольги Кисельової. На жаль, формат і програму проведення «Тижня французької мови» довелось змінити з огляду на обмеження, пов’язані з оголошенням карантину, і перемістити його у віртуальний простір.

     Здійснити віртуальні тури можна, зокрема, використовуючи мобільний додаток Google Arts & Culture. Ви зможете помилуватись красою Версальського палацу (Château de Versailles) і його садів, отримати віртуальний доступ до перлин всесвітньо відомого музею Лувр (Musée du Louvre), ознайомитись із експозиціями не менш цікавого паризького музею Орсе (Musée d’Orsay), відвідати виставки картин художників-імпресіоністів. Помандрувати Францією, заново відкрити для себе Париж і відчути своєрідність французьких регіонів можна і «подорожуючи» за допомогою каналу YouTube. Безкоштовно, не витрачаючи кошти, не виходячи з дому, не порушуючи рекомендацій щодо дотримання карантину.

     Безкоштовна Інтернет-платформа CultureBox дозволить Вам зануритись у чарівний світ французької опери, споглядаючи вистави Паризької національної опери (Opéra National de Paris), а точніше обох оперних театрів, яких вона об’єднує – Опера Гарньє (Opéra Garnier) та Опера Бастилія (Opéra de la Bastille). Кожного вечора о 20 годині 30 хвилин Ви матимете змогу насолодитись співом світових зірок оперної сцени.
     А що вже говорити про цікаві французькі фільми, добірку яких на будь-який смак Ви знайдете серед безкоштовних Інтернет-ресурсів.

     У наших планах на «Тиждень французької мови» було і нагородження переможців І туру олімпіади з французької мови. Сподіваємось, що дистанційне вітання буде для них не менш приємним. Наші переможці:

     1 місце – Вікторія Руденко (група Філ17001б);
     2 місце – Діана Сацюк (група Філ18005б);
     3 місце – Олександра Єрченко (група Філ17002б) і Ніна Ганусик (група Філ18004б).

     До речі, ніколи не пізно розпочати вивчення французької мови, навіть, якщо Ви її ніколи не вивчали. Та й вдосконалити свої знання теж нікому не завадить. Для цього можна використати новий безкоштовний Інтернет-сайт, який пропонує Французький Інститут в Україні, під назвою «Говорити французькою легко!», спеціально розроблений Міністерством закордонних справ для вивчення французької мови. Тут можна пройти короткий тест на визначення рівня володіння французькою мовою і відповідно обрати для себе навчальні матеріали.

     Тож приєднуйтесь до нас протягом «Тижня французької мови», здійснюйте віртуальні подорожі і тури, отримуйте новий досвід!

Наталія Рудницька,
директор Центру франкофонної освіти і культури
Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook