Сучасні тренди біржової кон’юнктури та торгівлі у центрі уваги слухачів курсів з підготовки фахівців у сфері біржового ринку

June 3, 2019

      На кафедрі біржової діяльності і торгівлі розпочали роботу курси з підготовки фахівців у сфері біржового ринку, організовані спільно з Аграрною біржею та Українською міжбанківською валютною біржею, що будуть проходити з 3 по 9 червня.



Курси носять елементи виробничого стажування, адже учасники практикуються у біржовій торгівлі в он-лайн режимі з трейдерами, викладачами кафедри і біржовими професіоналами Української міжбанківської валютної та Аграрної бірж. Курси проводяться, у цьому навчальному році вже вдруге, що говорить про попит на фахівця у цій сфері.
Вже традиційно на стажування завітали завідувачі та професорсько-викладацький склад різних ВНЗ країни, що забезпечують підготовку фахівців зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Декан економічного факультету Анатолій Діброва, вітаючи учасників, акцентував свою увагу на важливості проведення таких курсів та підтримав ініціативу колективу кафедри у заході даного характеру. Декан побажав учасникам отримати максимум користі від курсів, а також обговорити проблеми і поділитись своїм досвідом підготовки фахівців спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Завідувач кафедри Надія Резнік, привітавши усіх учасників курсів, ознайомила з програмою та запланованими заходами курсів. Вона поділилась досвідом кафедри біржової діяльності і торгівлі Національного університету біоресурсів і природокористування України у підготовці фахівців з біржової діяльності, адже він чималий і нараховує понад 17 років. Надія Петрівна представила спікерів курсів, задіяних до проведення лекційних та практичних занять на базі навчально-науково-виробничої лабораторії з біржової діяльності. Завідувач зауважила, що навчання присвячено торгівлі на біржових ринках, і це дасть учасникам можливість отримати практичні навички торгівлі на сучасних біржах та платформах. Спікери, практикуючі трейдери, викладачі поділяться власним досвідом торгів та побудови торгових стратегій. Слухачі отримають розуміння психології біржового ринку, його циклів, інструментів здійснення біржової аналітики.

У перший день курсів до слухачів також завітав проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, який поділився своїми думками, щодо компетенцій, якими повинні володіти фахівці спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Проректор зробив наголос на зрілості вітчизняного ринку для розвитку ф’ючерсної торгівлі, співвідношення ф’ючерсних та спотових цін на аграрну продукцію та, в цілому, зауважив на важливість розвитку вітчизняного біржового ринку.


Учасники курсів мали змогу познайомитись та представити свої університети і напрями їхньої діяльності. Як виявилось мета участі у курсах у всіх спільна – підвищити рівень підготовки фахівців зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» у своїх вишах.



Навчання здійснюється на базі навчально-наукової лабораторії кафедри біржової діяльності і торгівлі, що оснащена відповідними технічними засобами та сучасною комп’ютерною технікою, яка, завдяки підключенням до біржових торгових платформ, є реальним майданчиком аби попрактикуватися для отримання неоціненного практично досвіду.

 

 

Анна Слободяник,

доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook