Виїзні практичні заняття магістрів кафедри технологій виробництва молока та м’яса проходять на передових підприємствах

17 September 2018, 18:56

   Сучасний ринок праці вимагає від випускника вишу вміння використовувати набуті теоретичні знання у нестандартних ситуаціях і тих, що постійно зазнають змін: здійснюється своєрідний перехід від суспільства, в якому віддають перевагу знанням, до суспільства, яке складається із життєво компетентних громадян. Сьогоденню потрібні фахівці з широкими за обсягом і глибокими за змістом знаннями та вміннями, які здатні їх застосовувати в нетиповій ситуації й, разом із тим, прагнуть до критичного осмислення буття, тобто є всебічно компетентними в галузі своєї професійної діяльності та суспільного життя. А поєднання теоретичної і практичної підготовки, інтеграція навчання з науково-дослідною та експериментальною роботою сприятимуть практичній спрямованості навчання, активному пошуку та впровадженню нетрадиційних форм і методів навчання студентів, формуванню цілісної особистості майбутніх фахівців. Такі фахівці з дипломами про вищу освіту і набутими та сформованими здібностями до безперервного самонавчання впродовж усього життя потрібні не тільки в малому і середньому бізнесі, але й в інших установах та організаціях.

     Тож 13 вересня студенти ОС “Магістр” програми «М’ясне скотарство» факультету тваринництва та водних біоресурсів разом із викладачами кафедри технологій виробництва молока та м’ясапрофесором Анатолієм Угнівенком та доцентом Тетяною Антонюк провели виїзне практичне заняття у господарстві села Головеньки Борзнянського району Чернігівської області, що займається розведенням та удосконаленням української м’ясної породи великої рогатої худоби. На сьогоднішній день у ньому утримують близько 1000 голів. Тут застосовують класичну технологію м’ясного скотарства – використання сезонних (переважно зимових) отелень, відлучення телят восени, повний цикл вирощування молодняку до живої маси 600-700 кг у віці 18 місяців, пасовищне утримання тощо. Студенти мали змогу оцінити всі елементи технології виробництва яловичини.

     По закінченню занять зі студентами проведена культурна програма. Вони відвідали легендарну гетьманську столицю – Батурин і Цитадель Батуринської фортеці, ознайомилися з роботою одного з успішних у бізнесі випускників кафедри 2013 року Юрієм Петренком.

     А доценти Іван Чумаченко та Лариса Коропець провели виїзне заняття в найбільшій у Європі молочній фермі ТОВ «Українська молочна компанія» із студентами магістерської програми «Молочне скотарство». Вони мали змогу ознайомитися з технологією виробництва молока в господарстві, яка включає безприв’язне боксове утримання тварин голштинської породи, однотипну годівлю, холодний спосіб утримання телят, чітке дотримання технологій заготівлі кормів і оцінки якості кормі та ефективності їх використання.

     Студенти взяли безпосередню участь у відборі зразків суміші кормів для дійних корів, провели за допомогою сепаратора кормів Пенсильванського університету оцінку за фракціями, зробили відповідні висновки щодо технології заготівлі кормів та підготовки їх до згодовування. За результатами оцінки відібраних зразків калу студентами також проведена оцінка ефективності використання кормів тваринами.

     Приємно відмітити і те, що під час заняття безпосередню участь і допомогу надавали випускники кафедри технологій виробництва молока та м’яса Олександр Фольварочний та Анатолій Степченко, які працюють у ТОВ «Українська молочна компанія».

     Співробітники кафедри висловлюють щиру вдячність керівникам та спеціалістам вищезазначених господарств за допомогу та підтримку у проведенні занять.

Тетяна Антонюк,
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook