Гуманітарії на засіданні вченої ради відзначили переможців олімпіад

May 18, 2018

     17 травня 2018 року у блакитній залі № 309 навчального корпусу № 3 відбулось чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету.

     Уже стало доброю традицією розпочинати засідання вченої ради з нагороджень студентів і викладачів факультету. Голова вченої ради професор Василь Шинкарук вручив дипломи, грамоти, подяки, сертифікати, вітаючи також кожного добрим словом за досягнуте. А досягнень за поточний місяць було дуже багато: перемоги студентів у ІІ етапі предметних олімпіад, конкурсів наукових робіт та їхні наукові керівники. Приємно відзначити, що цьоріч студенти факультету здобули призові місця на ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад із багатьох навчальних дисциплін, зокрема з німецької мови і професійної освіти, з української мови (за професійним спрямуванням) і педагогіки.

     Студентські наукові роботи теж високо оцінили конкурсні журі на Всеукраїнських студентських конкурсах наукових робіт зі спеціальностей «Романо-германських мов і літератур (із методикою викладання)», «Соціальна педагогіка», «Освітні, педагогічні науки».

     З особливим задоволенням члени вченої ради вітали студентів групи Філ-17001 (куратор групи Колодіна Л.С.), які у запеклій боротьбі вибороли друге місце у конкурсі «Інтелектуальна група».

     Грамотами і подяками відзначено й викладачів кафедри іноземної філології і перекладу (завідувач, професор кафедри Амеліна С.М.), що брали участь у підготовці й проведенні ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Німецька мова».

     Після нагородження вчена рада продовжила свою роботу, розглядала конкурсні питання. Представляли претендентів на посади завідувачів кафедр, професорів та доцентів. Голова вченої ради Василь Шинкарук знайшов добрі слова кожного з них, відзначаючи доробки за звітний період. Результати голосування, які оголосила голова лічильної комісії професор Ірина Майданюк, укотре підтвердили принциповість членів ученої ради. Члени вченої ради на чолі з деканом Василем Шинкаруком привітали колег з обранням на вакантні посади і побажали їм успіхів у роботі.

     У центрі уваги вченої ради було також і проведення профорієнтаційної роботи колективами кафедр, про що звітували їхні завідувачі. Василь Дмитрович, вболіваючи за майбутнє факультету, висловив стурбованість щодо набору абітурієнтів на спеціальності, за якими здійснює підготовку гуманітарно-педагогічний факультет і закликав усіх присутніх не припиняти індивідуальну профорієнтаційну роботу із школярами.

     Важливим аспектом діяльності факультету є функціонування його госпрозрахункових підрозділів. Докладний аналіз надходжень від госпрозрахункових підрозділів подала заступник декана з наукової роботи Світлана Харченко. Голова вченої ради професор Василь Шинкарукнаголосив, що цей напрям діяльності потребує пильної уваги завідувачів кафедр, планової і постійної роботи госпрозрахункових підрозділів, спрямованої на виконання плану надходжень.

     Також учена рада розглянула кандидатури на почесні звання, питання про рекомендацію до друку монографій, начальних посібників і методичних рекомендацій, затвердила теми дисертаційних праць на здобуття наукового звання доктор філософії, перейменування кафедр та низку інших робочих питань.

    Зазначимо, що гуманітарно-педагогічний факультет долучився до відзначення Дня вишиванки. Саме тому засідання вченої ради завершилося колективним фото у вишиванках.

 

Світлана Амеліна


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook