Перспективи працевлаштування – студентам факультету тваринництва та водних біоресурсів

6 April 2018, 0:05

       Продовжуючи гарну традицію зустрічей студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів з успішними та цікавими особистостями, цього разу гостем кафедри технологій виробництва молока та м’яса став її випускник цього ж факультету, а сьогодні головний технолог СТОВ «Агросвіт» Київської області Станіслав Лесь.

     Нині у сільському господарстві, у тому числі й у тваринництві, гостро стоїть питання кадрів, адже середній вік зайнятих у галузі працівників по Україні становить 46 років, проте роботи вистачає всім бажаючим.

    Саме про виклики і проблеми тваринництва і розповів Лесь С., котрий закінчивши наш виш 12 років тому, відразу обійняв посаду головного технолога. У подальшому, працюючи на виробництві, продовжував навчання, виконав дослідження, написав та захистив кандидатську дисертацію. Нині його господарство займається виробництвом молока, яловичини та свинини. За словами гостя, отримання високих показників продуктивності, а відповідно й прибутків, можливе лише за умов упровадження інтенсивних технологій, використання нових методів ведення бізнесу. Для цього необхідно знати не лише сучасні технологічні процеси виробництва, а й бути управлінцем, менеджером, працювати і заохочувати підлеглих. 
     Ось чому перед студентами факультету стоїть головне завдання – отримувати глибокі теоретичні знання та достатні практичні навички під час перебування в університеті.

     Лесь С. закликав не боятися йти на виробництво, адже лише тут можна стати успішним і фінансово незалежним. Головне, що для цього потрібно – ґрунтовні знання, бажання працювати та любов до своєї професії. Потрібно не боятися приймати професійні рішення і нести за них відповідальність.

     Розповідь Леся С. викликала зацікавленість у студентів, багато запитань та жваве обговорення.


Тетяна Антонюк,
доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook